POLJOPRIVREDNICI STIGLI U GRČKU: 1000 ljudi iz 35 gradova i opština Srbije došlo u Paraliju

Autor: Republika

Vesti

28.08.2021

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija od 1000 poljoprivrednika iz 35 gradova i opština Srbije, koja je sinoć krenula iz Srbije, danas je stigla u Paraliju podno Olimpa u Grčkoj.

Republika

Foto: Republika

1000 poljoprivrednika iz Srbije stiglo u Paraliju

Najveći konvoj krenuo je sinoć sa parkinga Akva parka u Jagodini. 600 poljoprivrednika je sa teritorije grada Jagodine, a 400 iz drugih 35 gradova i opština. Oni ce do 1. septembra boraviti u grčkoj regiji Pierija gde će obići jednog velikog proizvođača stočne hrane i više proizvođača povrća u staklenicima.

Foto: Republika

Poljoprivrednici iz 35 gradova i opština Srbije otišli u Grčku

Najveći deo kompletnog troška ovog putovanja je plaćen sa računa Jedinstvene Srbije, od novca koji ova stranka dobija iz državnog budžeta kao parlamentarna stranka, a jedan manji deo troškova platili su donatori. Organizator ovog putovanja je Skupština grada Jagodine. 

Foto: printskrin

Dragan Marković Palma odveo poljoprivrednike iz Srbije u Grčku

- Mi smo do sada poljoprivrednike vodili na jedan od najvećih poljoprivrednih sajmova na svetu - u Pariz, nakon čega smo poljoprivrednicima u Jagodini podelili 440 junica i teladi, više puta smo poljoprivrednike vodili u Beč i Grčku. Cilj je da naši poljoprivrednici vide kako rade njihove kolege  u Evropskoj uniji i da  vide da tamo ne teče med i mleko. Gospodin poljoprivredni proizvođač nema ni godišnji odmor, ni slobodne dane, ni regres ni bolovanje i zato smo odlučili da vodimo naše poljoprivrednike. Želim im koristan boravak u Grčkoj i da se svi zajedno vratimo pozitivni u mislima, a negativni na koronu - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji se nalazi na čelu naše delegacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading