OD SUTRA OSETNO SVEŽIJE! Temperatura pada za više od 10 stepeni! SPREMITE SA ZA OLUJNE NEPOGODE!

Autor:

Vesti

23.08.2021

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hladniji front koji nosi padavne i značajan pad temperature najavljen je za Srbiju.

Republika

Foto: facebook.com/Djordje Djuric

Đorđe Đurić kaže da je pred nama pravo jesenje vreme

Nevreme i zahlađenje stižu danas u popodnevnim časovima najpre na severozapad Srbije, a potom će se tokom noći proširiti na celu zemlju.

Meteorolog Đorđe Đurić ističe do nas do kraja sedmice čeka promenjivo oblačno i svežije vreme, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

- Nakon današnjeg veoma toplog dana i temperatura i do 35°C, od sutra osetno svežije sa čestim padavinama. Temperature će biti u padu i za više od 10 stepeni - kaže on.

Kakva nas vremenska situacija očekuje do kraja avgusta i tokom prvih dana septembra?

- Posle podne i uveče do severnih i severozapadnih predela Srbije očekuje se prodor hladnog fronta, uz skretanje vetra na jak severozapadni, na udare i olujni, uz jače naoblačenje i kišu sa pljuskovima i grmljavinom, a očekuje se i pad temperature.

Severni, centralni i zapadni deo Srbije biće u utorak pod uticajem znatno svežije vazdušne mase i uz više oblačnosti. Kiša i pljuskovi sa grmljavinom ujutro se očekuju uglavnom u Vojvodini i u Podrinju, a posle podne u jugozapadnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije - kaže on i dodaje:
Republika

Foto: Tanjug/S. RISTIĆ

Do kraja avgusta očekuje se znatno svežije vreme, pravo jesenje

 

- Na jugu i istoku veći deo dana sunčano i dalje toplo. Duvaće slab do umeren seveni i severozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura od 14 do 20°C, u Beogradu do 18°C, maksimalna dnevna od 23°C na zapadu do 33°C na jugu Srbije, u Beogradu  do 24°C. U Srbiji do kraja sedmice promenljivo oblačno i svežije, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura u sredu od 18 do 24°C, a na jugu i istoku Srbije od 25 do 29°C. U četvrtak maksimalna temperatura u većini predela biće oko 25°C. U petak ponovo svežije, uz pad temperature, pa će za vikend biti relativno sveže, ponegde uz temperature i ispod 20°C. Toplije će biti samo na jugu i istoku Srbije.


- Dakle, do kraja avgusta očekuje nas znatno svežije, neretko i pravo jesenje vreme. Otopljenje i povratak stabilnijeg i toplijeg vremena očekuje nas početkom septembra, uz temperature oko 30°C, koje će nas podsetiti da je kalendarski i dalje toplo, a osveženje pred nama da smo ipak na korak do jeseni - ističe Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading