JOŠ BEZ DOGOVORA O POVEĆANJU MINIMALCA! Evo koliko traže sindikati, a šta nudi država!

Autor:

Vesti

23.08.2021

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pregovori oko visine novog "minimalca" biće nastavljeni u petak pošto ćlanovi Socijalno-ekonomskog saveta (SES), poslodavci, sindikati i predstavnici Vlade Srbije na današnjem sastanku nisu postigli dogovor.

Republika

Foto: Republika

Sindikati traže da minimalac bude 43.000 dinara

- Vlada je danas izašla sa cifrom da minimalna zarada bude 35.012 dinara, ali konačnog dogovora sa sindikatima nije bilo - kaže izvor Blic Biznisa.

Podsećamo da je sadašnji  minimalac oko 32.000 dinara, a minimalna potrošačka korpa 39.000.

Sindikati traže minimalac od 43.000 dinara, država nudi oko 35.000, a poslodavci i ovaj put tvrde kako jesu za rast minimalca, ali uz uslov da im država smanji poreze.

Za dve decenije koliko postoji Socijalno-ekonomski savet, sindikati i poslodavci su se samo jednom – 2017. godine – usaglasili oko povećanja minimalne cene rada. Ostalih godina, zbog izostanka dogovora odluku je, kako zakon i predviđa, donosila Vlada.

Jedinstven slučaj imali smo 2011, kada je tadašnja Vlada minimalac povećala ne samo više od toga što su poslodavci nudili, već i više od onoga što su sindikati tražili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoki

23.08.2021 12:38

Sindikat i trazi realno 43 a sve ispod toga bi bilo smesno! Drzava je i obecala jos pre par godina da ce minimalac biti u visini potrosacke korpe, steta sto nam je kratko pamcenje!