"JA IMAM DRUGAČIJI STIL": ŠEŠELJ objasnio plan kako ĆE DA SE UBIJE AKO GA VRATE U HAG

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

08.12.2017

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj objasnio je da se neće dobrovoljno vraćati u haški tribunal. U slučaju da ga državni organi Srbije isporuče i eventualno Hag ipak osudi, Šešelj za Telegraf.rs kaže ima razrađen plan za samoubistvo.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Voja hoće na istu loptu

Lider radikala nema nameru da se vraća u Hag, iako ga sledeće godine čeka izricanje pravosnažne presude, što je potvrdio predsednik suda Teodor Meron. On poručuje da ga Tribunal više uopšte ne interesuje i da se tamo neće vratit dobrovoljno.

- Meni je 13. decembra zakazana žalbena rasprava i ja sam odbio da idem - napominje predsednik SRS.

Kako se navodi u saopštenju Mehanizma za međunarodne krivične sudove, koji je nasledio Tribunal, pretres će početi uvodnim izlaganjem predsedavajućeg sudije, nakon čega će uslediti usmena argumentacija Tužilašva i Šešelja u vezi sa žalbom, u slučaju da Šešelj prisustvuje pretresu.

Branilac u pripravnosti je, kako je navedeno, već imenovan kako bi se obezbedilo da Šešeljeva proceduralna prava budu poštovana, u slučaju da on odluči da ne prisustvuje pretresu.

Međutim, posle ovoga, Šešelja očekuje i žalbena presuda u prvoj polovini iduće godine.

- Neću svojom voljom da idem. Mogu u Hag samo u lancima da me vrate. Ukoliko me režim isporuči, šta ja tu mogu - ističe Šešelj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Praljak je popio malo... a Šešelj bi da gladuje...

Iako je prvostepeno oslobođen svih optužbi, Šešelj bi mogao da se suoči sa osuđujućom presudom. Kako je njegov sin Aleksandar, poslanik u Skupštini Srbije na Tviteru pozdravio postupak Slobodana Praljka, odnosno samoubistvo haškog osuđenika, postavili su pitanje lideru radikala da li bi postupio isto.

2016. Hag je oslobodio Šešelja optužbi za ratne zločine tokom ratova devedesetih.

- Ja imam drugačiji stil. Ja to ne radim u trenutku i gotovo. Kada dođe do tako ozbiljnih razloga, ja štrajkujem glađu. Ja sam tri puta u životu štrajkovao glađu, poslednji je bio 28 dana. Ja jednostavno idem na to da umrem, ako ne ispunim ono što zahtevam - objasnio je Šešelj za Telegraf.rs svoj plan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading