VUČIĆ I ČAVUŠOGLU: Do kraja godine još dve turske fabrike

Autor: Tanjug

Vesti

06.12.2017

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i o učešću turskih kompanija u regionalnim infrastrukturnim projektima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Srdačno razgovarali: Mevlut Čavušoglu i Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je istakao da Srbija ostaje posvećena daljem unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, kao i nastavku redovnog političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, saopštila je predsednikova Služba sa saradnju s medijima.

- Srbija očekuje da će početak rada Visokog saveta za saradnju između Republike Srbije i Turske Republike, čije je formiranje predviđeno zajedničkom političkom deklaracijom potpisanom prilikom pomenute posete predsednika Erdogana, dati posebno veliki doprinos daljem jačanju odnosa dveju država - istakao je predsednik Vučić i naglasio da će do kraja godine otvoriti još dve nove turske fabrike, u Lebanu i Žitorađi.


On je izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa koji su dostigli najviši nivo do sada, o čemu svedoči i veliki broj razmenjenih poseta zvaničnika u proteklom periodu, među kojima je, svakako, najznačajnija poseta predsednika Turske Republike Redžepa Tajipa Erdogana Republici Srbiji.

Predsednik Vučić je zahvalio na podršci koju Turska, koja je i sama kandidat za članstvo u Evropsku uniju, daje Srbiji po pitanju evro-integracija. 

- Ekonomija je oblast kojoj moramo posvetiti ključnu pažnju. Verujemo da će budući rad Visokog saveta za stratešku saradnju biti u funkciji bolje ekonomske saradnje. Očekujemo veće prisustvo turskih kompanija i povećanje turskih investicija u Srbiji u narednom periodu - istakao je predsednik Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Neda

06.12.2017 19:11

Svako novo radno mesto mnogo znači za Srbiju.

todor

06.12.2017 19:18

Radujem se kad god vidim vest o novim radnim mestima!

JELENA

06.12.2017 19:18

Srbija je iskreni prijatelj Turske odnosi nikada nisu bili bolji nego sto je to slucaj sada. Tako da Turska s punim pravom zeli da investira u Srbiji.Tako da je ministar spoljnih poslova potpuno u pravui kada kaze da Aleksandar Vucic radi najbolje je za Vasu zemlju, ali i za citav region.

Dare

06.12.2017 19:24

Investitori u Srbiju sve više dolaze i zaista sve pohvale na tome.