(VIDEO) VUČIĆ U VELIKOJ PLANI: Predsednik sa radnicima razgovarao i na RUSKOM!

Autor:

Vesti

30.07.2021

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi radove na izgradnji kompresorske stanice Velika Plana na gasovodu Balkanski tok koja se gradi između Velike Plane i Žabara.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Aleksandar Vučić

 

Reč je o stanici koja se gradi u okviru projekta izgradnje gasovoda od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom.

Predsednik je na samom početku obilaska razgovarao sa graditeljima i poručio im: Razvedite tu mrežu već jednom!

- Zadovoljan sam. Godinama smo čekali da radimo ovako važne infrastrkturne projekte, a gasovod je svakako jedna od najvažnijih. Ovo je velika stvar za Srbiju - rekao je Vučić tokom obilaska radova i razgovora sa radnicima.

Vučić je primetio da je državni put od Velike Plane do Žabara dosta loš i naložio da se uradi tih devet kilometara. U Plani na ovom projektu svakodnevno radi 1.500 radnika koji su želeli da pozdrave šefa države koji je porazgovarao sa njima, pitao ih kako su i kako rade po ovoj vrućini.

- Kako izdržavate vrućinu - upitao je predsednik koji je radnike iz Rusije pozdravio na ruskom a potom i nakratko popričao s njima na njihovom maternjem jeziku.

Potom je porazgovarao i sa predstavnikom kompanije iz Slovenije. Na gradilišti tu radi i 70 Turaka za koje je Vučić rekao da su dobri radnici i primetio da nam fale i tesari i mesari kao i radnici na gradilištima kojih trenutno u Srbiji ima čak 80.000 u ovom trenutku.

- Preko 80.000 gradilišta u ovom trenutku imamo u Srbiji,a pre nekoliko godina na nivou Srbije bilo je samo oko 12.000 - rekao je Vučić.

- Biće mnogo bolje nego što je bilo, biće urađeno kao pista! - rekao je predsednik i zahvalio se svima.

- Izgradili smo gasovod granica Bugarske i Mađarske i trenutno se nalazimo na kompresorskoj stanici Velika Plana, ova stanica se sastoji od donje i gornje strane, u gornjem delu se nalazi gas visokog pritiska, a u donjem pomoćni objekti. Kompresorske jedinice su srce ove stanice - rekao je glavni izvođač radova.

Predsednik Vučić je ranije ocenio da je ovaj gasovod od ključne važnosti za razvoj Srbije, jer obezbeđuje energetsku stabilnost zemlje i nove investicije. Dodao je kako će Balkanski tok znatno smanjiti troškove dopremanja gasa koji smo preko Ukrajine i Mađarske plaćali 48 dolara po kubnom metru, dok će nas ubuduće koštati 12 do 14 dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Jasmina

30.07.2021 10:48

Veliki je uspeh postignut zahvaljujuci dobroj i prijateljakoj saradnji sa Rusijom.

Ksenija

30.07.2021 15:48

Veliki i vrlo značajan projekat za Srbiju.

Ksenija

30.07.2021 15:49

Veoma je vazno da se obezbede dobri uslovi za izgradnju gasne mreze