KANDIDAT SPS ZA GRADONAČELNIKA ZA SRPSKI TELEGRAF: Bilo bi pošteno da Đilas mene podrži!

Autor:

Vesti

05.12.2017

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pitanje Srpskog telegrafa kako danas doživljava Dragana Đilasa s obzirom na to da je kandidatura bivšeg gradonačelnika takoreći rešena stvar, funkcioner SPS i kandidat te stranke u trci za Beograd (ukoliko budu išli samostalno) Aleksandar Antić odgovara: "Pošteno bi bilo da Đilas mene podrži!"

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Antić

Na pitanje Srpskog telegrafa kako danas doživljava Dragana Đilasa s obzirom na to da je kandidatura bivšeg gradonačelnika takoreći rešena stvar, funkcioner SPS i kandidat te stranke u trci za Beograd (ukoliko budu išli samostalno) Aleksandar Antić odgovara: "Pošteno bi bilo da Đilas mene podrži!"

- S obzirom na to da smo sarađivali dok je Đilas bio gradonačelnik, a ja predsednik Skupštine grada i da je on u međuvremenu izašao iz politike, bilo bi normalno i pravedno da podrži mene za gradonačelnika Beograda, ali sam siguran da se to neće desiti - kaže Antić.

U intervjuu za naš list aktuelni ministar energetike tvrdi i da će socijalisti postići bolji uspeh nego pre četiri godine.

Kakav rezultat SPS može da očekuje s vama na čelu liste?

- Da ćemo doći do svakog našeg sugrađanina, da čujemo njihove probleme i zahteve, ali i da im predstavimo naše planove za naredne četiri godine. To je naš stil, građani očekuju od nas da razgovaramo direktno i otvoreno i mi ćemo im ponovo izaći u susret. A što se tiče rezultata, uveren sam da će biti bolji nego pre četiri godine, kada smo osvojili 11,5 odsto.

Istraživanja vam daju pet, šest odsto, Dačić kaže 11-12. Šta je istina?

- Ne bih se mnogo uzdao u istraživanja, naročito ona koja se rade mnogo pre nego što su izbori raspisani, a kampanja počela. U ovom momentu kao jedino pouzdano merilo naše snage imamo rezultat sa prethodnih izbora, a to je 11,5 odsto.

 Janković je hteo da predloži Vučiću da mu da premijersko mesto. Kako vam se to čini?

- Ako je ta informacija izazvala nevericu, pa i podsmeh kod njegovih najbližih saradnika i sledbenika, nemojte od mene da očekujete da je detaljnije komentarišem, osim kao nevericu i podsmeh. Uostalom, već ih ima mnogo u opoziciji koji se bave tom temom, pa ne bih da im se u tome pridružujem i da ih ometam.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Nikolić
Dragan Đilas

Kako komentarišete izbor Tome File, Šainovića, Tončeva i Zagrađanina na Glavnom odboru SPS?

- Oni su bili i moj izbor i ja sam glasao da budu deo rukovodstva naše partije. Reč je o ljudima koji su godinama pokazali privrženost SPS i njegovim idejama i zaslužili su da se nađu na rukovodećim mestima. Odluke u SPS se donose pažljivo, promišljeno i kroz demokratsku raspravu i zato su dobre i dugovečne.

Osvojićemo više od 11,5 odsto glasova, koliko smo uzeli pre četiri godine

Šta je bolje, zajednička lista sa SNS ili odvojeno?

- U ovom momentu je to manje važno nego da na izborima zajedno nadmašimo prethodni rezultat kada smo imali gotovo 56 odsto, SNS 44 i koalicija oko SPS 11,5 odsto. Ja uvek želim da SPS izađe samostalno na izbore, ali odluka o tome će biti doneta tek kada sa partnerima iz SNS razmotrimo sve argumente u prilog zajedničkom ili samostalnom izlasku. Uveren sam da će, bez obzira na način na koji ćemo nastupiti, ukupan rezultat omogućiti formiranje stabilne većine u Beogradu. Tako ćemo nastaviti projekte na kojima smo i do sada zajedno radili i koji iz dana u dan menjaju Beograd nabolje.

Da li je izlazak sa Ljajićem na izbore realna opcija?

- Eventualni zajednički izlazak sa partijom Rasima Ljajića takođe treba da bude deo šireg dogovora oko izbornog nastupa, koji ćemo imati sa partnerima iz SNS.

Kako funkcioniše Vlada?

- Rezultati najbolje pokazuju da ova vlada dobro funkcioniše i da ima znanja i snage da rešava probleme zemlje i građana. Ona ima kontinuitet sa prethodnom vladom, koju je predvodio predsednik Vučić, a kontinuitet se ogleda pre svega u nastavku realizacije strateških reformskih projekata, a projekti u oblasti energetike tu zauzimaju važno mesto.

Šta mislite o povremenim ratovima žena u Vladi?

- Vlada Srbije u svojim redovima ima kompetentne, obrazovane i energične dame i pitanje je da li bismo bez njih bili upola uspešni. Nema tu nikakvih ratova, ima povremeno medijskog preuveličavanja sasvim prirodnih sukoba mišljenja kolega i koleginica oko konkretnih problema, što po mom mišljenju treba da bude samo kvalitet jedne vlade. Mi radimo u atmosferi u kojoj je rezultat najviši cilj, a sujete ostavljamo po strani. Tako smo radili i u prethodnoj vladi Aleksandra Vučića, tako radimo i danas.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading