PATRIJARH IRINEJ U MOSKVI: Naše veze sa Rusijom neraskidive

Autor: Tanjug

Vesti

03.12.2017

23:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh srpski Irinej služio je u Podvorju Srpske pravoslavne crkve u Moskvi nedeljnu liturgiju, a u besedi kazao da su veze Srbije sa Rusijom neraskidive, kao i da od nje očekujemo pomoć za očuvanje Kosova i Metohije.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Patrijarh Irinej

- Srbi su uvek bili posebno vezani za Rusiju, a u teskim vremenima smo ocekivali da od nje dobijemo nadu i pomoć. Zelimo da i dalje imamo jake duhovne, ali i druge veze, zato nas niko ne moze odvojiti od Rusije, bez obzira na sve pritiske koji se sada čine - rekao je srpski patrijarh obraćajući se vernicima u Crkvi apostola Petra i Pavla, prenose "Večernje novosti".

Patrijarh je govorio i o Kosovu i Metohiji, navodeći da je to naša "velika rana" i da se tamo nalazi više od 1 300 crkava i grobova naših velikana.

- Kosovo i Metohija je za nas Srbe sveta zemlja. Očekujemo pomoć Gospoda, ali i nase bratske Rusije da sačuvamo tu našu svetu zemlju - rekao je Irinej.

Irinej je rekao i da je Rusija velika nada ne samo pravoslavnog nego celog hrišćanskog sveta. 

- Raduje nas što je Rusija stala na noge i sto je pravoslavlje u bratskoj zemlji u usponu. Rusija je velika nada ne samo pravoslavnog nego celog hrišćanskog sveta. Gde god su dolazili Rusi su pokazali veliku vrlinu ljubavi - rekao je Irijenej, navode "Novosti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading