ZORAN ĐORĐEVIĆ ZA SLOVENAČKE MEDIJE: Evropa je neiskrena prema Zapadnom Balkanu!

Autor: Republika

Vesti

26.07.2021

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenački mediji objavili su intervju sa direktorom Pošte Srbije Zoranom Đorđevićem.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Đorđević

Naime, Đorđević je u petak bio u radnoj poseti Pošti Slovenija, a cilj ovog sastanka bio je unapređenje i saradnja u digitalizaciji pošte.

U Intervju koji je izašao u slovenačkim medijima pod nazivom "EU neiskreno iskrena na Zapadnom Balkanu"  Đorđević je govorio o budućnosti naše zemlje, ali i o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

O ulasku Srbije u EU

Đorđević je istakao da Srbija teži ulasku u EU, a da naša zemlja nastavlja aktivno da sprovodi evropske standarde, da bi ljudi mogli da žive bolje, međutim on ističe i da neće napustiti napore na regionalnoj integraciji. 

O sastanku u Skoplju

Đorđević ističe da u Skoplju očekuje otvoren razgovor o poteškoćama s kojima se nosila ekonomija regiona tokom vremena pandemije, ali takođe očekuje dogovore o konkretnoj ekonomaskoj saradnji koja bi treba da bude za sve zemlje u regionu prioritet, bez obzira na njihov  razvoj. Dalje kaže da ne očekuje da se problemi reše preko noći, ali se nada unapređenju saradnje.

O Evropskom kolebanju

Na pitanje kako gleda na evropsko kolebanje u vezi proširenja na Zapadni Balkan, odnosno da li bi to moglo da ohladi evropske ambicije regiona Đorđević je jednostavno dogovorio

Neiskreno poštenje. Dalje je dodao da Srbija koja je najviše iskreno posvećena evropskom putu,a  s obzirom na poteškoće koje imamo u našoj južnoj pokrajini Kosovo i Metohija, i s obzirom na naše napore koje ulažemo u pregovore s Prištinom, vrlo često, kroz različite rezolucije i izveštaje vidimo da nisu uvek objektivni evropski posrednici koji često optužuju zvaničnike za nešto što nije uvek u skladu sa istinom i stvarnim stanjem - zkaljučio je Đorđević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading