SONJA BISERKO PROLUPALA OD RADOSTI: Treba NATERATI Srbe da priznaju da su GENOCIDNI!

Autor: Republika

Vesti

23.07.2021

14:02

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko u svom komentaru odluke visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini o zabrani negiranja genocida i ratnih zločina kaže kako "pozdravlja odluku koja je donesena, iako se to trebalo desiti i ranije".

Tanjug/AP
Sonja Biserko

- To je došlo sa zakašnjenjem, ali bolje ikad nego nikad s obzirom na meru do koje je otišlo negiranje genocida i svega onog što se dešavalo u BiH od strane Republike Srpske, ali i Srbije. Sledeći korak je nametnuti u Srbiji takvu zabranu zato što je to jedini način da ceo region počne na objektivan način da sagledava šta se dešavalo 90-ih godina - rekla je Sonja Biserko.

Podsetila je da su svojevremeno Republika Srpska i Milorad Dodik priznali genocid u Srebrenici te da su o tome napravili i izveštaj, kojeg su se naknadno odrekli s argumentom da su bili pod pritiskom međunarodne zajednice.

- Međutim, i sad će biti pod pritiskom međunarodne zajednice da to ponovo prihvate. A to je jedini način da se otvori neka perspektiva u BiH - komentarisala je Biserko.

Zaključila je da predsednik SNSD-a Milorad Dodik svakodnevno radikalizira svoju političku poziciju.

Komentari (8)

Loading
Mitrofan Fustić Morija iz Kara

23.07.2021 14:26

Подржавамо вишегодишњи константан захтев широких народних маса, радних људи и грађана, радника, сељака, поштене интелигенције, да се против овде иментоване Бисерко Соње једне од јахачица апокалипсе из новобеоградског блока 4, спроведе у целини кривични поступак и да се против ње донесе и изрекне правноснажна осуђујућа безусловна пресуда, због кривичних дела која је иста извршила.

Mićo

23.07.2021 14:44

Sonji biserko i Nataši Kandić da se proteraju iz Srbije i zabrani ulazak u narednih 100god

Pera

23.07.2021 15:00

Sonja je bila lična sekretarijata najvažnije živog agenta komentare lončara a kandićku i nju plaća tito2soros jevrein iz mađarske naslednik jevreina iz mađarske broz tita!

cica

23.07.2021 15:24

Ovaj sljam od osobe ne bih stavljala u novine. Njena mrziteljske izjave o Srbima teraju na povracanje! Uostalom, dovoljno je videti to ruzno lice i shvatiti stepen njene bolesne frustracije..