MENJAMO IME REGIONA! Vučić: Srbija, Albanija i Makedonija uvode brze trake za brži prolazak od onih iz EU

Autor:

Vesti

22.07.2021

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reak je Srbija trenutno radi na projektima sa Albanijom i Severnom Makedonijom, i uskoro će biti potpisivanje važnih sporazuma u Skoplju.

RepublikaFoto: Printskrin: Tanjug

Kako je najavio predsednik Vučić, uskoro će biti za ove tri zemlje novo ime koje će obuhvatati taj region umesto "mini šengena". 

- Mnogo radimo na zajedničkim projektima celog regiona. Radili smo na tri važna dokumenta o trgovini, radnim dozvolama ali i u međusobnoj pomoći ako dođe do katastrofalnih nepogoda. Trudićemo se da damo nove mogućnosti za ljude koji žive na tim prostorima. I daćemo novo ime jer mi nemamo veze sa mini šengenom - naveo je on.

- Pokazaćemo ljudima da možemo da idemo dalje, da ako imamo šest ili osam traka za ljude koji dolaze iz EU i nekih drugih zemalja, imaćemo specijalne trake za one iz regiona, i one koji dolaze iz ove tri zemlje, da mogu brže da prođu - naveo je Vučić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading