VULIN KRATKO I JASNO: Nije tajna da o Hagu mislim sve najgore

Autor: Tanjug

Vesti

02.12.2017

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haški tribunal nije ispunio svoju svrhu, niti nas je pomirio, niti nas je doveo do pravde, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin. On je dodao da nije neka tajna da o Haškom tribunalu misli "sve najgore".

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

- To je politički sud koji je uvek odgovarao na političke pritiske, a posebno sud koji je očigledno formiran sa idejom da bi se svo zlo koje je urađeno srpskom narodu opravdalo, i da bi se opravdalo konkretnim presudama - rekao je Vulin za TV Pink.

On je primetio da odnosi između Hrvata i Bošnjaka, tamo gde su oni bili saveznici, nisu bili predmet interesovanja Haškog tribunala, ali su postali predmet tamo gde su "vrlo uporno i krvavo ratovali između sebe".

- Ne znam kako su uspeli da pronađu Srbe u čitavoj toj priči. Ne znam kako su hrvatski političari uspeli odmah da optuže Srbiju za veliku srpsku agresiju tamo gde Srba nije bilo, a ne znam ni kako misle da objasne sebi i svojoj javnosti da je Haški tribunal, koji su toliko hvalili i koji su smatrali najvažnijom institucijom koju su Ujedinjene nacije ikada formirale, sad protiv njih - rekao je Vulin.

Haški tribunal, mesto protiv Srbije

On je ironično dodao da je to "divan sud" kada je oslobodio hrvatskog generala Antu Gotovinu, a sad kad je doneo presudu kakvu je doneo, to je sad najgori sud na svetu.

- Haški tribunal više ne postoji. On je svoju ulogu, koja nije bila časna, odigrao. Neće u istorijio biti zapisan kao sud pravde, već kao sud politike. Oni koji su ga hvalili neka se sada pozabave sa institucijom od koje su pravili da je vrhunski autoritet iz koje će proizaći istina o građanskim ratovima na prostoru bivše Jugoslavije. Evo im istine, tražili su je, imaju priliku da je gledaju, neka žive sa njom. Naša istina je da Srbija nije odgovorna za građanske ratove, da nije odgovorna za zločine. Što se nas tiče, priča o Hagu je završena - rekao je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading