(VIDEO) VUČIĆ NA BITNOJ KONFERENCIJI: Cenimo svaki dinar i svaki evro koji je u našu zemlju stigao iz Evropske unije!

Autor:

Vesti

15.07.2021

08:42 >> 08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas se obratio na Konferenciji o rezultatima i mogućnostima IPA fondova u Srbiji "Srbija i EU: podrška razvoju i pregovorima o članstvu".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Pored njega, na konferenciji je planirano obraćanje i evropskog komesara za susedsku politiku i proširenje Olivera Varheja, kao i ministarke za evropske integracije u Vladi Republike Srbije Jadranka Joksimović i šefs Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Sema Fabricija.

- Hvala vam na prilici da se obratim danas, da se zajednički još jednom osvrnemo na rezultate koje smo baš tako zajednički u svakom delu Srbije, uz izuzetnu finansijsku pomoć Evropske unije i našu spremnost da učestvujemo sa značajnim budžetskim sredstvima, postigli na našem kompleksnom, ali za društvo i građane važnom evropskom putu. Želim da naglasim da cenimo svaki dinar i svaki evro koji je u našu zemlju stigao iz Evropske unije - istakao je predsednik na početku svoga obraćanja.

Kako je naveo, Srbija se do sada ozbiljno, odgovorno i efikasno ophodili prema ovoj značajnoj komponenti razvojne pomoći koja nam je na raspolaganju kao zemlji u procesu pristupanja. 

- Pregovori o članstvu i reformske aktivnosti u sklopu tih pregovora značajan su zamajac našem opštem, ekonomskom i društvenom napretku, ali su i uslov za dalje održivi rast i razvoj u celini, čemu sam lično posvećen kao predsednim Srbije. Dužan sam da se staram o svim pitanjima održivog rasta i razvoja svih naših građana i svih delova naše zemlje na podjednako pravedan način. Zato ćemo uključiti sve potencijale, sve izvanredne ljudske kapacitete, i zato već transformišemo obrazovanje u celoživotno učenje koje povezuje potrebe tržišta rada sa profilima koji se školuju, a koristeći dve nove poluge - digitalizaciju i zelenu tranziciju - rekao je predsednik. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Iva

15.07.2021 09:26

Svaki dinar dobro dodje i mi znamo da cenimo svakog ko nam pomogne.