VUČIĆ: Nećemo dozvoliti da Srbi ispadnu krivci za sukob Hrvata i Bošnjaka

Autor: Tanjug

Vesti

01.12.2017

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Naše je samo da njima ne činimo ono sto oni nama čine", poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je na taj način odgovorio na pitanje očekuje li pritiske iz Evrope u slučaju da neko u regionu želi nove sukobe, a nakon poruka koje su usledile posle poslednjih presuda Tribunala u Hagu

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Državnički: Aleksandar Vučić

- EU je naš najveći ekonomski partner - odgovorio je Vučić na taj deo pitanja, a pritiske, kaže, ne očekuje. 

Ono što ga, međutim, čudi, je kako je moguće da taman kad smo mislili da će neko da nas ostavi na miru tri dana, ustanovili smo da smo upravo mi krivi za sukob Hrvata i Bošnjaka u BiH. 

- Ako ste gledali HRT, a ja jesam, shvatio sam da za sve sto se dešavalo između bosanskih muslimana i Hrvata krivci su Srbi. Nemam pojma kako smo do toga došli, nisam to shvatio, ali sam siguran da ćemo takve gluposti uvek da negiramo i da ćemo se boriti da zaštitimo dostojanstvo i ponos naših ljudi - naveo je Vučić i poručio da je važno jedino da ono što oni nama čine mi njime ne činimo. 

Srećan sam i ponosan na srpsku politiku, a oni neka probleme i greške traže u sebi, a ne kod drugih, poručio je. 

- Neki to ne mogu da prevaziđu, mi ćemo učiniti sve da očuvamo stabilnost i partnerstvo sa zemljama u regionu, ali nikome nećemo dozvoliti da ponižava Srbiju i građane na bilo koji način. Čuvaćemo mir i naše je da činimo sve da se osećamo sigurnije, jer ako je neko spreman da Srbe okrvi za sukob Bošnjaka i Hrvata, ko zna šta će sutra da mu padne na pamet - poručio je srpski predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Milan

01.12.2017 17:31

Dok su drugi likovali za presude osuđenih Srba, mi smo dostojanstveno primali te osude, iako ih nismo zaslužili. Niko nije očekivao da će biti osuđen Hrvat, i da će se Hrvatska obeleziti da je vršila ratne zločine. Osuda njih boli, to je njihov general. Sramno i bestidno ponašanje. Mi ne likujemo, mi imamo dostojanstvo i ponos.

pex

01.12.2017 17:35

To je ispravan nacin razmisljanja, a ne da na napade odgovaramo istim takvim napadima, i onda sve u krug.

danijela30

01.12.2017 17:37

Bitno nam je da zadrzimo nas ponos i ne obaziremo se na komentare

jana

01.12.2017 17:38

Hrvati nama nikad nece da pruze ruku prijateljstva.