PREDSEDNIK VUČIĆ PRVI PUT OTKRIO KAKO JE NABAVIO VAKCINE: Nisam znao šta da radim, a onda mi je Orban rekao...

Autor: Republika

Vesti

08.07.2021

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prvi put otkrio kako je uspeo da nabavi vakcine, ali i medicinsku opremu u vreme kada je epidemija krenula da se širi svetom

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Viktor orban i Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, naglasio da ne razume zašto veliki broj građana Srbije ne želi da se vakciniše.

- Mi imamo dovoljno vakcina, ali nemamo dovoljno vakcinisanih - rekao je Vučić i napomenuo da mu je, na početku pandemije koronavirusa, Orban posavetovao da medicinsku opremu nabavi u Kini.

- Sedeli smo Babiš, Orban, Pelegrini i ja i počela je priča oko kovida. Onda sam se ponovo video sa Orbanom, tada nismo imali medicinsku opremu, respiratore pre svega, Orban mi je tada rekao "idi u Kinu, to je jedini način da se spaseš, samo požuri". To smo i uradili, a dobili smo i tokom pandemije od Mađarske opremu. Da nije bilo Orbanovih saveta, koga smo tada slušali i Babiš i ja, ne bismo obezbedili smo sve što je potrebno - istakao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da se najviše plaši za ekonomiju.

- Od Mađarske smo dobili pomoć i to ne zaboravljamo. Brzo smo radili i obezbedili vakcine za sve ljude. Imamo ih i danas pa ćemo da pomažemo i afričke zemlje. Imam strah jer vidim kako se situacija polako razvija u drugim zemljama i plašim se kraja leta. Imamo mi bolnice, vakcine, opremu, ali plašim se za ekonomiju - poručio je predsednik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dragan

09.07.2021 00:51

Dobar savet uvek para vredi, a još više vredi ako ga poslušate.

Dragan

09.07.2021 00:51

Verujem da će Orban poneti lepe impresije iz Srbije.