ALJBIN KURTI NAJAVIO ORKESTRIRANI UDAR NA SRBIJU! Stiska sa svih strana!

Autor: Republika

Vesti

07.07.2021

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti rekao je danas da na politički vrh u Srbiji "treba vršiti pritisak da prizna zločine".

RepublikaFoto: youtube.com/Kallxo.com

- Na političko rukovodstvo Srbije mora se vršiti nezaustavljiv pritisak, sa svih strana, dok ne prepozna i prizna da je počinila zločine u Bosni, na Kosovu i u Hrvatskoj, da traži oproštaj i započne proces kažnjavanja zločinaca - rekao je Kurti povodom usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici - prenosi Kosovo online.

On smatra da je rezolucija o navodnom genocidu u Srebrenici koju je usvojio parlament u Prištini "primerena akcija", kako kaže, ne samo u ime Kosova, već i u ime "univerzalnog čoveka, naše želje za mirom i pravdom", prenosi Kosovo online.

Uz tvrdnju da je Srebrenica "najveći masakr, koji se dogodio na evropskom kontinentu nakon Drugog svetskog rata", Kurti je rekao i da su saradnici nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića "slobodni i da ima onih koji su na vlasti" i da donose odluke.

- Oni danas ne mogu ponoviti zločin i genocid, ali čine ono što mogu, skrivajući tela žrtava, ponekad skrivajući zločince ili ih hvaleći - tvrdi Kurti.

Kurti tvrdi i da je preko 4.000 vojnika upućeno u BIH iz Srbije, i da je većina njih slobodna.

Prema njegovim rečima, "nadgrobni spomenici žale zbog nedostatka kazne počiniocima", a Miloševicć, koga naziva balkanskim kasapinom, "umro je nekažnjen".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading