BJELA PLJUJE DRŽAVU, A PREKO ŽENE OD VLASTI UZIMA MILIONE! Evo kako zarađuje poznati glumac i producent

Autor:

Vesti

05.07.2021

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati srpski glumac i producent Dragan Bjelogrlić godinama ne propušta priliku da na sva usta pljune po vlasti, ali ne propušta ni priliku da od te iste vlasti (države) namakne svaki dinar koji može.

RepublikaFoto: e-stock
Maja i Dragan Bjelogrlić

I da ne bude zabune, nije reč o filmskim projektima, mada se dosta pisalo i o tome na koji način je Bjela uspevao da dobije novac na raznim konkursima. Ovog puta reč je o tome da od vlasti, koju naziva korumpiranom i diktatorskom, uzima pare preko firme svoje žene "Mia patria", odnosno istoimenog kampa koji ta firma organizuje.

Maja Bjelogrlić, žena Dragana Bjelogrlića, osnivač je i direktor kampa "Mia patria" u Opovu, koji se promoviše kao mesto koje okuplja našu decu iz dijaspore (kao i stranu), koja dolaze da se upoznaju s jezikom, kulturom i istorijom Srba i Srbije. To se, naravno, papreno naplaćuje.

E tu dolazimo do glavne cake u ovoj priči. Bjelogrlići novac za decu koja dolaze dobijaju od Uprave za dijasporu Vlade Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Obe su, naravno, državne institucije.

I tu nije kraj... "Mia patria", naime, između ostalog, decu uči o Srbiji, jeziku, našoj istoriji tako što angažuje glumce koji održavaju razne aktivnosti, kao što su snimanje kratkih filmova, dramske sekcije, druženje s poznatim glumcima. Akteri u svemu tome su, pretpostavljate, isključivo ljudi iz ekipe Dragana Bjelogrlića, a nekad i on sam.

Kako kaže izvor Srpskog telegrafa, koji je dobro upoznat s radom kampa "Mia patria" (ime dobio po Bjelinoj ćerki, koja se zove Mia), cela šema je dobro razrađena.

- Sve manje-više ostaje u krugu porodice. Jedino mi zaista nije jasno zašto državne institucije rade s nekim ko otvoreno pljuje po toj državi. Jedino ako ne znaju ko stoji iza firme "Mia patria", ali to mi nije baš verovatno - navodi naš sagovornik.

Kamp, inače, prošle godine nije održan zbog pandemije koronavirusa i nemogućnosti putovanja. Neće ga najverovatnije biti i ove godine.

Iz Uprave za dijasporu su Srpskom telegrafu potvrdili da su sarađivali sa kampom "Mia patria" i da su im do sada dali 1,6 miliona dinara. Kancelarija za KiM nije odgovorila na naša pitanja.

Jeremić: Iza svega čist interes
RepublikaFoto: Printscreen
Predrag Jeremić

Predrag Jeremić, urednik portala Embargo i medijski analitičar, za naš list navodi da iza svega očigledno stoji čist interes.

- Za mene je to stvar jednostavna, dok god Srbija ne bude imala svoj nacionalni program i strategiju oko koje ne sme da bude polemike, bez obzira na to ko je u vlasti, a ko u opoziciji, imaćemo ova pojedinačna iskakanja. Imamo situaciju da pojedinci ne vode računa o tome na koji način se ophode prema sopstvenoj državi, što je za mene neshvatljivo, i tako dobijamo ovako paradoksalnu situaciju da neko ko kritikuje državu na sva usta onda sarađuje s njom radi ostvarenja nekih svojih ličnih interesa. Lepo je edukovati decu o njihovim korenima, ali se postavlja pitanje po kojoj ceni, kojim uslovima, kao i brojni drugi detalji. Iskren da budem, ne verujem u tu neku rodoljubivost i pravdoljubivost, već smatram da je u pitanju samo interes - kaže Jeremić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Srbija

06.07.2021 06:33

БУДАЛАШТИНЕ. Какве везе један успешан приватни камп има са личним политичким ставом познатог глумца и режисера? Зашто се Држава није сетила да оснује овакав камп и запосли своје неспособне страначке кадрове? Они би били лојални, хвалили би власт, а за успешност рада није важно... Ово је Србија

Odgovori 9 17
ljubica

06.07.2021 11:45

@Srbija - Šta lupaš kakav uspešan privatni kamp kada uzima pare od države, odnosno od svih poreskih obveznika?

Odgovori 14 6
Ivana Joksimović

06.07.2021 07:46

"Mia patria" (ime dobio po Bjelinoj ćerki, koja se zove Mia)... Mia patria=Moja domovina

Vladimir

06.07.2021 08:47

Obogatio se na račun naroda i države a ništa mu ne valja Srbija.

Odgovori 16 6