KOSOVO VRAĆA DUG SPC, oko 300.000 evra uskoro na računu crkve

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

01.12.2017

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada tzv. Kosova je na danas održanoj sednici usvojila Odluku o plaćanju kirija za objekat vlasništva Srpske pravoslavne crkve u Prištini, a koji već duže vreme koristi Agencija za borbu protiv korupcije tzv. Kosova.

Na sednici "kosovske vlade" doneta važna odluka 

Odlukom, koja je jednoglasno usvojena, SPC se plaća dug od skoro 285.484 evra za period od 15. jula 2016. do danas, prema ugovoru o mesečnoj zakupnini od 9.063 evra.

Kako je saopštila kancelarija potpredsednika kosovske vlade i ministra za zajednice i povratak, odluka je usvojena nakon inicijative Dalibora Jevtića koji je rekao da je od velike važnosti da se poštuje imovina SPC na Kosovu, da se poštuju ugovori i Zakoni.

Jevtić je istakao da je ova odluka važna upravo u smislu izgradnje poverenja. 


On je izrazio očekivanje da će se, nakon i Odluke o ukidanju eksproprijacije zemljišta na Brezovici i ove današnje važne odluke, nastaviti sa pozitivnim rešavanjem svih pitanja za koje prethodne kosovske vlade nisu imale "dovoljno sluha, a ni hrabrosti da ih rešavaju a kada je u pitanju bila srpska zajednica na Kosovu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading