PALMEROVA PORUKA IZ PRIŠTINE: Zajednica srpskih opština mora da bude formirana

Autor:

Vesti

04.07.2021

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sporazum o Zajednici srpskih opština je obaveza koju su tzv. kosovske institucije preuzele i moraju da ga primene, poručio je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Metju Palmer

Palmer je, povodom najave Prištine da će tužiti Srbiju za genocid, rekao da takav pristup neće doprineti rešavanju problema između dve strane.

On je za prištinsku RTV21 rekao da Priština mora da pronađe mehanizam za sprovođenje sporazuma o Zajednici srpskih opština, poštujući ustav samoproglašene države. 

- Miroslav Lajčak i njegov tim iz EU reći će da će sporazum biti zakon za obe strane i da mora biti sproveden - naveo je Palmer, a prenosi prištinski Lajmi.

On je dodao da treba postići dodatne sporazume, koji će otvoriti put ka primeni već postignutih.

- Ako svi shvate da se bore za normalan odnos koji će utrti put ka EU, kako za Srbiju, tako i za (tzv.) Kosovo, ima prostora za kompromis i napredak - poručio je Palmer.

Prištinski mediji ne navode kada je Palmer, koji trenutno boravi u radnoj poseti BiH, dao intervju za RTV21.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading