POSLANIK ĐURĐEV U POSETI RS: Došlo je vreme za srpske integracije!

Autor: Republika

Vesti

02.07.2021

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u svom kabinetu sa akademikom i bivšim diplomatom Darkom Tanaskovićem, narodnim poslanikom i predsednikom Srpske lige Aleksandrom Đurđevim, generalnim sekratarom Srpske lige Goranom Milenkovićem, direktorom Instituta za evropske studije iz Beograda Mišom Đurkovićem, kao i sa njihovim saradnicima.

RepublikaFoto: Republika

U toku sastanka razgovarano je o mogućnostima institucionalne, naučne i stručne saradnje i afirmaciji pozitivnih vrednosti zasnovanih na kulturi, tradiciji i običaju srpskog naroda i drugih naroda u regiji.

Konstatovano je da postoji potreba za unapređenjem saradnje između Republike Srpske i Srbije, u skladu sa Sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama, posebno u oblasti obrazovanja, nauke i kulture, te da ta saradnja može da bude bolja i intenzivnija, ne samo institucionalno, već i na nivou strukovnih udruženja, instituta i nevladinih organizacija.

Predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović zahvalio je akademiku Tanaskoviću na njegovom naučnom, stručnom i publicističkom radu kao i značajnom doprinosu na izradi i promovisanju Izveštaja Nezavisne međunarodne komisije za stradanje Srba u Sarajevu od 1992. do 1995. godine, dokumentu koji daje potpuniju, objektivniju i istinitiju sliku o dešavanjima u proteklom tragičnom ratnom sukobu na prostoru bivše Jugoslavije.

RepublikaFoto: Republika

Aleksandar Đurđev je rekao da je neophodna čvršća veza Srbije i Srpske, da su našem narodu najpotrebnije srpske integracije. 

Akademik Darko Tanasković rekao je da je Međunarodna komisije za stradanje Srba u Sarajevu, koja je sastavljena od eminentnih internacionalnih autoriteta čiji je predsednik bio uvaženi stručnjak Rafael Izraeli, uradila obiman i veoma važan posao, uz značajnu logističku podršku Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica iz Banje Luke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading