NATO POSLAO JASNU PORUKU PRIŠTINI: Ne možete na sever Kosova!

Autor:

Vesti

01.07.2021

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg tokom posete Kosovu izjavio je da kosovske vlasti moraju poštovati sporazum iz 2013. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg 

U sporazumu stoji da KBS ne ulazi na sever bez dozvole Kfora i NATO, piše Kosova pres, a prenosi Kosovo onlajn.

Očekujem da se kosovske vlasti pridržavaju sporazuma koji smo postigli 2013. godine. Da kosovske bezbednosne snage ne budu razmeštene na severu bez prethodne saglasnosti Kfora i NATO, a to je još uvek slučaj. I mislim da je ovo najbolji način da se nastavi sa pronalaženjem prave ravnoteže i da se izbegnu situacije koje bi mogle potkopati i oslabiti napore za pronalaženje rešenja i da se izbegne bilo šta što bi moglo podrivati dijalog Prištine i Beograda - rekao je Stoltenberg.

Posle sastanaka koje je imao sa Osmani i Kurtijem, Stoltenberg je na konferenciji za novinare rekao da je ovde da prenese poruku da će NATO ostati ovde da pomogne i stvori sigurno i mirno okruženje za sve građane zemlje.

- Moja poruka je bila da je NATO ovde da ostane. Naša misija se zasniva na uslovima, a KFOR je na Kosovu da pomogne u stvaranju sigurnog i mirnog okruženja za sve zajednice. Takođe snažno podržavamo napore na pronalaženju političkog rešenja. Ovde smo dugi niz godina. Osećamo odgovornost da doprinesemo miru i stabilnosti na Kosovu, što je takođe važno za ceo region - rekao je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading