VUČIĆ NAJAVIO POVEĆANJE PLATA I PENZIJA DO KRAJA GODINE! A evo i zašto je jutros radni dan započeo ČAŠICOM RAKIJE!

Autor: Republika

Vesti

01.07.2021

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u ovoj godini biti još značajnog povećanja plata i penzija i naglasio da polako stižemo evropske standarde po pitanju plata i penzija.

RepublikaFoto: printscreen

Vučić je, upitan da li će biti povećanje plata i penzija ove godine, rekao da je sinoć dobio konačne rezultate za prvih šest meseci, prema kojem je minus u državnoj kasi jasno manji od planiranog.

- Plan je bio da minus bude 198 milijardi, i to je nešto što je skupština odobrila, a prihvatio i MMF. Naš minus je tri puta manji, on je 75 milijardi. To je više od milijardu evra bolji rezuzltat od planiranog -  objasnio je on.


Vučić je kazao da je to postignuto na osnovu boljih prihoda, za nekih 300 miliona evra, zbog čega je jutros sa saradnicima popio čašicu rakije.

Istovremeno je izrazio nezadovoljstvo jer se nije dovoljno trošilo na projekte.

- Molio sam ministre još u aprilu da troše pare na projekte. Ovo pokazuje da nisu spremili dovoljno dobre projekte. Trebalo je da potrošimo više para. Kada potrošimo podstičemo stopu rasta - poručio je on.

Vučić je zamolio ministre da ubrzaju svoj rad, i da pre nego što odu na odmor, provere stanje projekata i počnu da troše pare.

Kada je reč o stopi deficita, istakao je da će ona biti mnogo manja od očekivane.

- Svi podaci nam govore da stopa javnog duga neće biti preko 60 odsto, što je ogromna vest, imajući u vidu kolika je u drugim zemljama Evrope i EU - kazao je on.

Vučić je naglasio da je to važno za narod jer ako se stvari ovako nastavljaju građani mogu da očekuju značajno povećanje plata i penzija, u uslovima pandemije,kako je rekao i posle godina zaredom u kojima su značajno povećane, to će biti učinjeno i u ovoj godini.

- Kada pređemo prosečnu platu od 600 evra ljudi će videti da je ostariv cilj do 2025. da prosečna plata bude 900, što znači da će u Beogardu početkom iduće godine biti već 770 evra.

Rekao je da će Srbija prestići jednu zemlju EU po primanjima, i iduće godine još jednu, pa zatim i dalje države.

- Polako stižemo evropske standarde po pitanju plata i penzija - zaključio je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Andjela

01.07.2021 11:08

Srbija munjevito napreduje i stize Evropu.

Jovana

01.07.2021 11:25

Dobrim vestima svakako treba nazdraviti !