JEZIVA ISPOVEST SLOBODANA REŠIĆA KOJI SE BORI ZA SVOJU ĆERKU: Sudija pomaže bivšoj supruzi DA MI OTME DETE!

Autor:

Vesti

29.06.2021

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodan Rašić, otac koji se bori za starateljstvo nad maloletnim detetom, tvrdi da mu je na ročištu u sudu, u parnici vođenoj nakon što je tužio radnice centra za socijalni rad, kao i bivšu suprugu, sudija Ljiljana Mihailović tražila da sat vremena drži vodu u ustima da ne bi mogao da govori.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Slobodan Rešić

- Sudija Ljiljana Mihailović se u više navrata ponašala pristrasno i neprofesionalno. Ono što je za mene bila kap koja je prelila čašu jeste to ročište na kom mi je pretila da će me obezbeđenje izbaciti iz sudnice ukoliko se ne okrenem ka zidu i ukoliko ne budem držao vodu u ustima da ne bih govorio. To je kod mene stvorilo osećaj ugroženosti i poniženja, a jedan takav postupak, smatram, šteti i ugledu pravosuđa. Ja sam za ovo podneo i krivičnu prijavu, ali konačan ishod se još čeka - ispričao nam je Slobodan, vidno potresen.

KRŠENJE MERA

Dodaje da se do sada više puta dešavalo da je njegova bivša supruga kršila sudske mere, ali da za to nikada nije odgovarala.

- Imao sam određen vremenski period kada viđam ćerku, dođem iz Austrije, pređem 600 kilometara da bih video dete, a umesto ćerke me sačekaju zaključana vrata. Kome da se žalim, kome da se obratim? S obzirom na to da dugo živim u inostranstvu, ovo je za mene šok kako se pojedine institucije ophode - kaže Slobodan.

Navodi da je, pored Trećeg osnovnog suda, imao problem i s Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, tačnije s tužiocem Anom Borović, koja je takođe zatvarala oči pred mnogobrojnim nepravilnostima koje su se do sada dešavale.

Foto: printscreen

Naš sagovornik tvrdi da je ogroman problem imao kada je tužilac Ana Borović odbacila krivičnu prijavu koju je on podneo protiv radnica socijalnog centra na Novom Beogradu, kao i krivičnu prijavu koju je podneo protiv bivše supruge zbog nepoštovanja sudskih mera, a da pritom predmet nije ni pogledala.

- U šoku sam. Ne znam više šta bih rekao. Više javno tužilaštvo u Beogradu, tačnije Ana Borović, odbacila je krivičnu prijavu koju sam podneo protiv socijalnih radnica i protiv supruge uz obrazloženje da ne postoji osnov sumnje da je učinjeno krivično delo. Smatram da je i ova odluka doneta protivzakonito s obzirom na činjenicu da Ana Borović nikoga od potencijalno osumnjičenih, kao ni mene, koji sam u ovom slučaju oštećeni, nije pozvala na informativni razgovor. Sve u svemu, osećam se bespomoćno jer gde god da se pojavim nailazim na nepoštovanje zakona - zaključuje Slobodan.

TRAJE GODINAMA

Podsetimo, Rašić je u maju za Srpski telegraf ispričao kako su mu radnice Centra za socijalni rad Novi Beograd tražile 10.000 evra da bi bile na njegovoj strani u borbi koju vodi s bivšom suprugom Nevenom Rašić.

- Sve traje već nekoliko godina. Bivša žena i ja razveli smo se 2016. Naravno, kao i svaki drugi čovek, a prvenstveno kao otac, želeo sam da sve prođe mirno i bez skandala. Ali ženska sujeta je očigledno proradila i otada kreće skandal. Centar za socijalni rad Novi Beograd, tačnije socijalne radnice, koje vode ceo slučaj, napravile su gomilu propusta. Sve vreme trudio sam se da postupam mirno i racionalno i da pravdu tražim onde gde se i očekuje, na sudu. Međutim u jednom trenutku njih dve su mi otvoreno tražile da im dam 10.000 evra da bi bile na mojoj strani - ispričao je tada Slobodan.

Na pitanja koja smo poslali Trećem osnovnom sudu, kao i VJT u Beogradu, odgovore nismo dobili.

Slikala dete i napisala: "Moja ćerka kad popije na svadbi"


Nevena, bivša supruga Slobodana Rašića, davala je ćerki alkohol na jednoj proslavi, bar je tako napisala na društvenim mrežama. Nevena je okačila sliku ćerke, koja je naga do pojasa, a sve to uz opis: "Moja ćerka kad popije na svadbi."

Srpski telegraf pozvao je Nevenu. Ona nam je poslala odgovor u kojem, između ostalog, stoji:

- Kako sam vam u telefonskom razgovoru rekla, veoma sam iznenađena pitanjima i potresena lažnim optužbama. Od bivšeg supruga trpim dugogodišnje nasilje, koje je počelo prvom tužbom pre sedam godina. Za sedam godina podneo je na desetine krivičnih prijava, neosnovanih tužbi i time loše uticao na moj, detetov, kao i život cele moje porodice. Nikada nije imao nijedan dokaz iako je u svakoj lažnoj optužbi govorio da ih ima. Moje dete, inače, nije okusilo ni koka-kolu, a kamoli alkohol. Na svadbenom ručku mog brata bilo je pretoplo u Beogradu i zato je dete samo u suknji, dete od dve godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Milan ja kovic psiholog

29.06.2021 15:46

Skandalozno odmah traziti izuzece sudije i tuzioca smeniti , a dete hitno kod sudakov vestaka psihologa i psihijatra , jadno dete sta prezivljava. Podrska ocu i redakkciji na pravim vestima

Maja

30.06.2021 12:19

Mogao bi Slobodan da kaze ko je njegov advokat da ne idemo kod njega i da li je to advokat koji se pominje u tekstu,imam i ja mnogo toga da kazem ali kome

Za maja

30.06.2021 21:16

Advokat je obican normalna , ali sa su ih izbaciöi sa rocista sudska straza , automatski je svw izgubio i nikada vise ne bi bi video svoje dete... i ne bi mogao nikada nista da uradi... a polako pohapsice ih sve ... vec su smenjenk u centru , bice pohapseni u centru , sudija ce biti zauvek smenjen nikada nwcw vise suditi a tuzilac razresen duznosti ... pravda ipak postoji...a sta imate da kazete , vise javno tuzilastvo na obicnom papiru i podnesak na pisarnici predmwt ktko 250/2021... pozz

Katarina

18.03.2022 00:10

Jao mene ceka rociste kod nje