SRBIJA SE NIKAD NEĆE ODREĆI SVOJE REPUBLIKE SRPSKE! Ministar Vulin u Bukovcu!

Autor: Republika

Vesti

26.06.2021

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas u Bukovcu da će Republika Srpska biti prioritet Srbije dok god je njen predsednik Aleksandar Vučić i dokle god je on vodi i da nema pritisaka koji će naterati Srbiju da se odrekne svoje Republike Srpske.

RepublikaFoto: printskrin

Ministar Vulin, koji je otvorio manifestaciju "Zavičajni zbor – kosidba – Bukovac", istakao je da su Srbi iz Republike Srpske oplemenili Srbiju. 

- Ne bi Srbija bila ovako lepa i čuvana da u njoj nema Srba iz Republike Srpske. Tamo gde su Srbi iz Republike Srpske, tamo je Srbija sigurna, čuvana, uspešna i napredna - kazao je ministar Vulin.

Ministar Vulin je u toku svog obraćanja podvukao da je veliki protivnik bilo kakvih podela srpskog naroda, a posebno u Vojvodini, poručivši da je Srbija matica svih Srba. 

- Svako ko ovde zaplače, nasmeje se, ima pravo da kaže da je ovo njegova zemlja - rekao je ministar Vulin, naglasivši da je Republika Srpska i njegova Manjača uvek davala hrabre, dobre i čestite ljude.
 
- Preostaje nam samo da pokušamo da budemo kao oni koji su koračali pre nas, oni koji su nam dali imena i da neko poželi jednog dana da se zove po nama. Ako budemo dostojni onih koji su koračali pre nas, bićemo vredni sećanja i onih koji dolaze iza nas - poručio je ministar Vulin.  

Prema njegovim rečima, ono što je dato svakom narodu na kugli zemaljskoj, da živi sa onima sa kojima deli ime, jezik, veru, uspomene, neće moći biti uskraćeno ni srpskom narodu.

- Najznačajniji zadatak ove generacije je da stvori srpski svet, da nas okupi, da nas ujedini, sačuva i zaštiti. Tamo gde Srbin nema ni svog vojnika, sudiju, lekara, učitelja tamo nema ni pravde za njega, a srpski narod živi za pravdu. Narod koji je dočekao da pretekne jasenovački genocid, koji je preživeo Oluju, nema pravo da ponovi greške naših prethodnika, nema pravo da ne zaokruži svoju zemlju i ne sačuva svakog gde god da je rođen, a da se odaziva na srpsko ime - zaključio je ministar Vulin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nina

26.06.2021 17:59

Niti zeli da se odrekne niti hoce. Mi smo oslonac jedni drugima.

Rade

27.06.2021 06:40

Srb9ija i državni vrh Srbije će uvek da budu uz Republiku Srpsku i sav Srpski narod bez obzira gde so on nalazi i ovo pokazuje veliku odgovornost politike Srbije