KONAČNA ODLUKA: SRPSKE SVETINJE na Kosovu pripadaju nama!

Autor: telegraf.rs

Vesti

29.11.2017

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je Skupština u Prištini glasovima Srpske liste usvojila u načelu zakon o verskim zajednicama na Kosovu i Metohiji. Poslanici Srpske liste su, kaže se u saopštenju, na ovom zakonu blisko sarađivali sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve i predlozi Srpske liste i SPC su sastavni deo ovog zakona.

RepublikaFoto: pixabay.com
Srpska svetinja na Kosovu je u vlasništvu SPC

Ovim zakonom uspeli smo da konačno definišemo da je Srpska pravoslavna crkva na Kosovu i Metohiji vlasnik imovine kojom raspolaže - piše u saopštenju Srpske liste

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Pravoslavni vernici

- Ovim zakonom uspeli smo da konačno definišemo da je Srpska pravoslavna crkva na Kosovu i Metohiji vlasnik imovine kojom raspolaže i sva imovina je neprikosnovena, što moraju poštovati sve institucije, da niko neće imati pravo da koristi sličan naziv, grb i pečat, niti da polaže pravo na imovinu SPC, manastire, verske i svetovne objekte - piše u saopštenju Srpske liste.

Takođe biće garantovano neometano ispovedanje vere, pristup vernika manastirima, kao i sprovođenje ekonomskih aktivnosti uz povlastice kada su u pitanju plaćanje carina, poreza i ostalih dažbina.

Ovaj zakon je od ogromnog značaja kako sa SPC tako i za srpski narod uopšte.

- Bilo je namere da se izmeni ime SPC i izbaci reč Srpska, ali je Srpska lista to kategorički odbila, jer je Srpska pravoslavna crkva jedna, jedinstvena i nedeljiva - zaključuje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading