SUKOB JE DRUGO IME OPOZICIJE: Janković i Jeremić prekidaju saradnju!

Autor: alo.rs

Vesti

29.11.2017

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da lider PSG-a Saša Janković ne može da funkcioniše bez sukoba, te je nakon burnih dešavanja koji su kulminirali protekle nedelje u njegovom pokretu, došlo i do mimoilaženja sa potencijalnim koalicionim partnerom i liderom Narodne stranke, Vukom Jeremićem, saznaje "Alo!" iz dobro obaveštenih izvora bliskih opoziciji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Saša Janković i Jeremić

- Saša puca po šavovima, a dokaz za to je i što je Jeremiću odbrusio da će PSG prekinuti saradnju sa Narodnom strankom - navodi zvor "Alo!"-a i dodaje da je kamen spoticanja bio pokret Dveri.

- Janković se iznervirao kada je čuo da je moguća saradnja sa Vukom Jeremićem i Boškom Obradovićem. Svestan da sve više gubi podršku u biračkom telu koje je građanski opredeljeno, shvata da bi Dveri dokrajčile njegov rejting - navodi izvor i dodaje da je ovakvo ponašanje lider PSG-a i te kako iznerviralo Jeremića.

- Jeremić je svestan da raskolom u PSG-u on i njegova stranka dobijaju na značaju u toj potencijalnoj koaliciji. On planira da Jankoviću tokom pregovora traži veći broj mandata za svoju partiju, te mu ovakav stav lidera PSG-a nimalo ne prija - navodi izvor i dodaje da je saradnja Jankovića i Jeremića dovedena u pitanje.

- Njihova netrpeljivost je javna tajna. Naravno da su se, ipak, odlučili da sarađuju jer su svesni da bez te koaolicije ne mogu preći cenzus na predstojećim izborima u Beogradu, a novi debakl bi ih skupo koštao jer bi doveo u pitanje njihove političke karijere - navodi izvor.

Inače, predsedništva Narodne stranke i PSG-a održala su početkom novembra zajednički sastanak o nastavku tehničke saradnje na obezbeđivanju fer i poštenih izbora, kao i početku političke saradnje.

- Narodna i Pokret počeli su i razgovore o političkoj saradnji a vodiće ih sa svim opozicionim strankama i pokretima koji dele osnovne demokratske vrednosti i koji ni na koji način ne sarađuju sa režimom Aleksandra Vučića - navela je tada u saopštenju Narodna stranka.

Teške reči i tokom kampanje

Netrpeljivost opozicionara videla se i tokom predsedničke kampanje, kada je Janković istakao da je bolji kandidat od Vuka Jeremića.

- Sasvim sam siguran da Vuk Jeremić predstavlja opozicioni blok, ali da smo toliko slični, da već u ovom momentu treba da podržavamo jedan drugog, ja bih se odmah odrekao kandidature i podržao ga. Ipak, mislim da sam radom i onim što sam učinio pokazao da sam bolji kandidat - rekao je tada Janković i dodao da su u vreme kada je Jeremić bio ministar "imali određene nesuglasice".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading