(VIDEO) SMAJLOVIĆEVA GOSTOVALA TV PRVA, NJENU PORUKU SLUŠA CELA SRBIJA: Tiče se presude generalu Ratku Mladiću

Autor: Republika

Vesti

09.06.2021

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinarka Ljiljana Smajlović je gostujući u Jutarnjem programu rekla da je znala kakav će biti ishod izricanja presude Ratku Mladiću.

RepublikaFoto: printscreen/TVPRVA
Ljiljana Smajlović

- Predsednica Veća koja je bila i glavni sudija na sudu u Ruandi, koja spada u uglednije sudije u Hagu i koja tačno zna da napravi razliku između genocida u Ruandi i ubistva ratnih zarobljenika u Srebrenici - napravila je tu razliku i osporila sve elemente presude - navela je između ostalog Smajlovićeva.

Podsetimo, Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu objavilo je u tri sata posle podne, drugostepenu presudu Ratku Mladiću.

Žalbeno veće, na čelu sa sudijom Priscom Matimbe Niambe, odbilo je žalbe tima generala Ratka Mladića za sveobuhvatni udruženi zločinačko poduhvat.

Povodom žalbe Mladića zbog prava na pravično suđenje, predsedavajuća Žalbenog veća je rekla da je veće, uz suprotno mišljenje jednog sudije odbilo je osnove žalbe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading