IMA LI KRAJA OPOZICIONOM LUDILU?! Kovačević izjednačio Mladića i Orića!

Autor: Republika

Vesti

08.06.2021

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedbištva stranke Vuka Jeremića, Siniša Kovačević je u emisiji na televiziji koja je pod kontrolom Dragana Đilasa, uporedio generala Ratka Mladića sa Naserom Orićem, rekao kako su oni isti.

RepublikaFoto: youtube.com/Bez Cenzure - Zvanični kanal
Siniša Kovačević

Tokom svog izlaganja u jutarnjem programu na televiziji N1, Kovačević je naglasio i da je Naser Orić ratni heroj.

- Ličnost Mladića je mitologizovana u Bosni i tako će biti sto godina, a isto takva je i ličnost Nasera Orića, to su narodni heroji, oni dobijaju ulice, njima se dive - rekao je Siniša Kovačević, Jeremićev funkcioner na televiziji N1.

Naser Orić

Podsetimo, na suđenju za ratni zločin počinjen u selima oko Srebrenice i Bratunca, svedok Tužilaštva BiH Ibran Mustafić potvrdio je da mu je optuženi, Naser Orić, rekao da je „preklao zarobljenika Slobodana Ilića".

- Bahato mi je ispričao da je likvidirao Ilića. Rekao je da je njemu dopao u grupi zarobljenika, objasnio mi je način kako je to uradio. Udario ga je u oko. Ilić je imao bradu i nije puštao krike, pa je Orić rekao da je osetio strah i onda ga preklao - kazao je Mustafić.

Zločine nazvao podvizima

Naser Orić se branio sa slobode, što je koristio i za javne govore u kojima je stravične zločine nad Srbima iz srednjeg Podrinja nazvao - podvizima.

- Vi, koji ste mlađi, samo znate za 1995. godinu i samo znate da nas je četnik napao i ubio. Nije četnik ubio naoružanog borca. Četnik je ubio trinaestogodišnjake, vaše vršnjake, silovao žene i majke. Četnici su nikakvi ratnici - govorio je Orić s u Nezuku kod Sapne.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading