VISOKI FUNKCIONER SNS O PANICI OD NOVIH HAPŠENJA: Mnogi ne spavaju mirno, niko neće moći da se sakrije iza partijske knjižice!

Autor:

Vesti

08.06.2021

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Vučević, potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada, kaže da nije začuđen rešenošću države da se obračuna s kriminalom i korupcijom i da slučaj uhapšenog naprednjaka Aleksandra Jovičića svedoči da zakon važi jednako za sve.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Ne isključuje zato mogućnost da neki ministri, lokalni šerifi, ne spavaju mirno, s čim on problem nema. Jasna je, ističe, poruka države da niko neće moći da se sakrije iza fotelje i partijske knjižice. Za razliku od prethodne vlasti "žute bande lopova", koji nisu uhapsili nijednog funkcionera, uprkos kombinacijama, nameštanju tendera, tajnim računima po ofšor zonama...

Odakle Đilasu računi od Mauricijusa do Švajcarske, odakle mu 619 miliona evra

Da li vas je iznenadilo hapšenje predsednika opštine Palilula i člana Predsedništva SNS Aleksandra Jovičića, privedenog zbog sumnje da je dozvoljavao nelegalnu gradnju i protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara?

- Nije me ni začudila ni iznenadila odlučna namera države da se obračuna sa svim vidovima kriminala. Zakon se striktno poštuje i za sve jednako važi. Ne može biti izuzetaka ni kada su u pitanju imena ni partijska članska karta. I to je jasna poruka države. Iznenađeni mogu biti samo oni koji su se krili iza stranaka, imuniteta i sl. Setite se samo koliko ih je uhapšeno za vreme vlasti žute bande lopova. Nijedan. Čak ni neki sitni funkcioner. A znate i sami šta su sve radili, kombinovali, nameštali tendere... Pa odakle Đilasu računi od Mauricijusa do Švajcarske, odakle mu 619 miliona evra, koje je stekao za vreme vlasti?

RepublikaFoto: printskrin
Miloš Vučević

Vi ste među prvima ukazivali da postoji krug do 15 funkcionera, među njima i ministara, koji zloupotrebljavaju vlast, i to protiv predsednika Vučića? Na koji način to rade?

- To je posao za istražne organe. Ja očekujem da ćemo ubrzo saznati šta se sve tu dešavalo i radilo jer to smo dužni prema građanima koji nama daju poverenje da radimo odgovorno i pošteno za ovu državu.

Dužni smo građanima koji nama daju poverenje da radimo odgovorno i pošteno

Znači li to da je ovo samo vrh ledenog brega i da će uskoro i ministri biti pozvani na odgovornost?

- Ne sme ovo da se pretvori u lov na veštice po medijima. Zna se šta je čiji posao. Sačekajmo da se završi istraga. Ponavljam, neće biti zaštićenih niti će iko moći da se sakrije iza fotelje i partijske knjižice.

Da li zaista nema zaštićenih? I da li je, kako neki prenose, zavladala panika među mnogim funkcionerima i lokalnim šerifima?

- O tome nek razmišljaju ti što možda ne mogu mirno da spavaju. Ja nemam taj problem.

Kako odgovarate na komentare iz opozicije poput onog koji je dao Boris Tadić da bi posle hapšenja Jovičića, kao visokog funkcionera SNS, predsednik Vučić trebalo da odgovara?

- Neka Tadić prvo pogleda u sopstveno dvorište. Njegovo vreme je prošlo 2012. i, ako već hoće opet da igra glavnu ulogu, neka odgovori šta su radili Đilas, Petrović, Jeremić i ostali od kojih je lopovski žuti režim napravio milionere.

 

Rano za ocenu Šapićevog rada

Naprednjake očekuje skupština stranke na jesen, od 21. do 23. oktobra, kada će se birati novo rukovodstvo. Ko ide u "penziju"? Hoće li biti drastičnih promena i kakvih?

- Očekujem promene u vidu ljudi koji će doneti novu energiju i nove ideje za budućnost Srbije. 
n Na protekloj sednici GO SNS i SPAS Aleksandra Šapića su se ujedinili. Šapić je dobio funkciju potpredsednika i kakvi su prvi utisci, kako se snalazi, kakva su očekivanja? 
- Još je jako rano da se ocenjuje njegov rad u stranci, pa nije prošlo ni mesec dana. Gospodin Šapić je iskusan političar s odličnim rezultatima na Novom Beogradu. Mi se dugo znamo s političke scene. Nema razloga da sumnjam da ćemo dobro sarađivati kao potpredsednici SNS.

Ulaganja u škole

Grad Novi Sad uložio je 65,5 miliona dinara u proširenje kapaciteta OŠ "Prva vojvođanska brigada", koja je bila projektovana za 900 đaka, a sad je pohađa 1.500 učenika. Vučević je najavio nova ulaganja u osnovne škole.

- Vodimo razgovore sa pokrajinom da dobijemo novac za projekat nove škole "Miloš Crnjanski". Tu će se graditi u dvorištu postojeće škole nova škola. Ide se u tom pravcu. Izdvojili smo novac za proširenje OŠ "Vasa Stajić" i Medicinske škole. Tri godine ćemo raditi proširenje te škole - rekao je Vučević i dodao da je u planu i proširenje predškolskih ustanova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Lela

08.06.2021 08:04

Oni koji su se ogresili o zakon i treba da ne spavaju mirno.

Maja

08.06.2021 08:05

Svako ko je kriv odgovarace nema zasticenih.

Sava

08.06.2021 08:19

Jako me je obradovalo to što smo konačno svi jednaki i da nema zaštićenih. Raduje me i to što će foteljaši koji zloupotrebljavaju službeni pološaj biti na osuđeničkoj klupi. Vučić je jasno istakao da je svaki građanin bitan i da više nema zaštićenih partijskom knjižicom.

Nikola

08.06.2021 08:44

Ako je neko ucinio kriminalno delo, ako je neko bio bahat i krao je i otimao, mora biti uhapsen i uz sve dokaze procesuiran.