DRAGAN MARKOVIĆ PALMA SA DELAGACIJOM NA PRIJEMU KOD MITROPOLITA SOLUNSKOG VARNAVE! Duhovno i mudro, a ne duhovno i hrabro!

Autor: Republika

Vesti

05.06.2021

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska pravoslavna crkva i Grčka pravoslavna crkva vekovima imaju dobru saradnju. I u ovom 21. veku i jedna i druga crkva su neophodne svom narodu da poštujemo našu pravoslavnu tradiciju i da ne slušamo neke moćnike iz beloga sveta koji žele da promene našu istoriju, rekao je lider Jedinstvene Srbije Dragan Markvić Palma na prijemu kod mitropolita solunskog Varnave.

RepublikaFoto: Republika

- Naše vrednosti su porodice, deca, kumovi, prijatelji, a ne neke vrednosti koje žele da nam nametnu i da naš identitet promene i nikada nećemo prihvatiti nešto što nije u skladu sa pravilima pravoslavne crkve. Srbija je uvek imala pritisak nekih velikih sila i u poslednje vreme je sve češći taj verbalni pritisak da mi kažemo za nešto što je naše da kažemo "nije to naše, od sutra je to vaše ", mislim na Kosovo i Metohiju - rekao je Dragan Marković Palma i dodao:

- Mi poštujemo sve vere, ali isto tako volimo našu veru i želimo da i svi poštuju našu veru i da duhovnost i mudrost bude ono što će da nas vodi, a ne hrabrost kao mnogo puta u istoriji. Mi ne želimo da nam više deca ginu, nego da se borimo pravdom. Svi treba da slušamo šta govori crkva. I želim da pozovem sve koji imaju ekonomske mogućnosti i u Srbiji i u Grčkoj da pomognu izgradnju hramova i ono sto je najvažnije da verujemo da postoji nešto . Crkva je simbol svakog čoveka - rekao je Marković i zahvalio se mitropolitu solunskom Varnavi, koga je pozvao da sa delegacijom poseti Jagodinu i Srbiju.

RepublikaFoto: Republika

- I da nikada ne dozvolimo da u crkvu uđu dva muškarca i da kažu kako su oni "raba božija " jedan drugom. I neka svako ima slobodu, ali Srpska pravoslavna crkva i Grčka pravoslavna crkva imaju svoja pravila od kojih nikada neće odustati - poručio je Marković. 

RepublikaFoto: Republika

Palma je naglasio da je poslednjih deset godina je mnogo pravoslavnih crkava i hramova napravljeno u Srbiji zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

VARNAVA : RADUJEMO SE NAPRETKU SRBIJE

- Ovde u ovom Hramu želim da lično podržim i da blagosiljam ono što radi Dragan Marković Palma. Zelim da blagosiljam i vaš grad Jagodinu, vašu porodicu i ceo srpski narod. Mi se radujemo napretku Srbije. Mi govorimo jednim jezikom, a to je pravoslavni jezik" - poručio je mitropolit solunski Varnava.

U crkvi pravoslavnoj u Solunu zajedno su Vaškrsnji tropar otpevali sveštenici iz Jagodine i Soluna. U srpskoj delegaciji u poseti Mitropoliji Solunskoj bilo je osam sveštenika Srpske pravoslavne crkve iz Jagodine iz Beličkog namešnistva i poverenik manastira Hilandar za Srbiju Miloš Stojković, kao i narodni poslanici Jedinstvene Srbije Života Starčević i Đorđe Kosanić i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević .

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading