Vučević: Povezanost Srba i Rusa je kroz istoriju bila izuzetna, delimo istoriju, delimo kulturu i delimo lepšu budućnost!

Autor:

Vesti

03.06.2021

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kao što je Novosađanin Zaharije Orfelin davne 1772. objavio žitije ruskog cara Petra Velikog i tako učvrstio odnose Srba i Rusa, tako i mi danas radimo još jače na povezivanju dva bratska naroda", naveo je na svom Instagram profilu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

RepublikaFoto: instagram.com/milosvucevic_gradonacelnik
Miloš Vučević

- Novi Sad ne zaboravlja svoje velikane, ali ni zahvalnost najvećem ruskom caru, zaštitniku Srba i ktitoru srpskih crkava, i zato će ova dvojica velikana naših naroda dobiti spomenike u Srpskoj Atini. Povezanost Srba i Rusa je kroz istoriju bila izuzetna, a o ovoj temi sam na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu pričao sa Andrejem Hutkovom, potpredsednikom Odbora za spoljne poslove Sankt Peterburga i zaključili smo da se drugi najveći grad Rusije i Novi Sad nalaze na vrhuncu svojih odnosa. Pozvan sam na obeležavanje 800 godina Aleksandra Nevskog, zaštitnika Sankt Peterburga, koga je i naša crkva uključila u listu svetaca i čiji spomenik će uskoro ukrasiti Beograd. Delimo istoriju, delimo kulturu i delimo lepšu budućnost! - istakao je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading