GENERALNI DIREKTOR TELEKOMA ODUVAO TAJKUNSKE MEDIJE: Ne plašim se agresivnih napada, konkurencija je nervozna zbog loših rezultata!

Autor: Republika

Vesti

02.06.2021

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić odgovorio je na hajku koja je protiv njega pokrenuta u tajkunskim medijima bliskim opoziciji.

RepublikaFoto: printscreen
Vladimir Lučić

Gostujući na TV Pink u emisiji "Novo jutro", Lučić je istakao da je Telekom kao kompanija u većinski državnom vlastištu postigao značajan uspeh.

- Korona jeste uticala na neke prihode, recimo roming, ali bez obzira na to mi smo povećali prihode za 4,4%. Prihodi su 138 milijardi dinara, što je ozbiljna cifra - rekao je Lučić na početku gostovanja.

Ipak, Telekom je uprkos dobrim rezultatima stalno bio na meti napada medija koje kontroliše tajkun Dragan Šolak.

- Moram da kažim da se ne plašim agresivnih napada Junajted grupe koji su ciljaju našu kompaniju i mene lično. To su stari metodi. Nije prvi put a ni zadnji da oni manipulišu mojim izjavama. Sve to može da se objasni njihovim lošim rezultatima, ne samo u Srbiji nego i na drugim tržištima - rekao je Lučić.

Prema njegovim rečima, situacija 2018. godine bila je takva da je Telekom imao zanemarljivo malo učešće na tržištu, što se preokrenulo.

- Onaj ko je držao monopol, a to je SBB, sada mora da se suoči sa ozbiljnom konkurencijom - pojasnio je Lučić.

Generalni direktor Telekoma ocenio je da Junajted grupa na najgrublji mogući način zloupotrebljava pojam slobode medija.

- Jer, kao što je poznato, oni svoje kanale ne daju drugim kablovskim opetaterima, konkurenciji, kao što smo mi. Bilo koje tržišno uzimanje korisnika, oni predstavljaju kao ugrožavaju kao napad na slobodu medija. I druga važna razlika, za razliku od njih, mi sve poreze plaćamo u Srbiji - jasan je Lučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading