SKUPŠTINA CRNE GORE DONELA ODLUKU: Bez podrške za rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Autor:

Vesti

01.06.2021

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore nije podržao predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici.

RepublikaFoto: Tanjug/K.SOFTIĆ

Predsednik Odbora Jovan Vučurović, koji je glasao protiv dokumenta i ponovio da se u Srebrenici nije desio genocid, pozvao je Skupštinu da ne usvoji rezoluciju kada se naredne nedelje bude izjašnjavala o ovom predlogu.

On je ocenio da jedini način koji može dovesti do pomirenja jeste osuda svih zločina, a ne samo zločina u Srebrenici.

- Mi Srbi se pitamo šta je sa osudom brojnih drugih zločina - rekao je Vučurović i dodao da je predlog nove rezolucije "za dnevnopolitičku upotrebu stranaka bivšeg režima, a usmeren protiv srpskog naroda".

Jedan od inicijatora predloga Ervin Ibrahimovic kazao je da rezolucija podrazumeva da Skupština najoštrije osudi genocid, zabrani javno negiranje njegovog postojanja i 11. jul proglasi danom sećanja na žrtve u Srebrenici.

On je poručio da Skupština usvajanjem ove rezolucije potvrduje da se na prostoru Srebrenice desio genocid, prenosi RTCG.

Poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić je uputio kritiku kolegama iz parlamentarne većine čijim glasovima je tekst rezolucije i dospeo na dnevni red, jer po njemu to nije trebalo da se dogodi.

Milačić je nakon Ibrahimovićevog izlaganja rekao da su Ujedinjene nacije najveći krivac za Srebrenicu "jer su tamo napravile najveću moguću grešku".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Jovan

02.06.2021 04:17

Oni ne znaju sta je genocid.

Odgovori 15 0
Hrvoje

03.06.2021 14:00

@Jovan - Zaista ne znaju šta je genocid.

Odgovori 10 0
dragica

03.06.2021 18:50

@Jovan - Pre će biti da je genocid izvrsen u Sarajevu. 100.000 Srba pobijeno ili proterano medju kojima su zene, deca, stari i mladi. A imovina im oteta.

Stefa

02.06.2021 12:43

Žene, deca i stari ljudi su preveženi na muslimansku teritoriju.

Odgovori 14 0