Kisić o zakonu koji reguliše ANGAŽOVANJE SEZONSKIH RADNIKA: Ministarstvo je otvoreno za sva pitanja

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

01.06.2021

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potpuno je otvoreno za sva mišljenja kada je u pitanju budući zakon koji će regulisati angažovanje sezonskih radnika u oblasti poljoprivrede, šumarstva, građevinarstva, turizma i ugostiteljstva i pomoći u kući, izjavila je ministarka Darija Kisić Tepavčević.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Darija Kisić Tepavčević

Ona je na tribini u Domu omladine, koju je organizovao portal Mašina na temu novog zakonskog rešenja u toj oblasti, rekla da Radna grupa koju je formiralo Ministarstvo radi na izradi nacrta zakona i da je taj proces potpuno transparentan.

- Još ne postoji nacrt ovog zakona, ali dobro je da pričamo i da se čujemo. Budite ubeđeni da iz Ministarstva neće izaći nijedan zakon koji neće biti na korist radnika. Potpuno smo otvoreni za sva mišljenja i sve što je u okviru zakona i što ima smisla i te kako ćemo uvažiti - rekla je Kisić Tepavčević.


Ministarka je navela da je imala na desetine sastanaka sa članovima radne grupe i da je bilo dosta poboljšanja na tekstu budućeg zakona.

Kisić Tepavčević je kazala i da je Ministarstvo pokrenulo formiranje radnih grupa za izradu nekoliko nacrta zakona i da je reč o zakonima o radnim praksama, o socijalnom preduzetništvu, o volontiranju i o štrajku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading