ŠOKANTNO OTKRIĆE DRMA POLITIČKU SCENU: Karići zaposlili Lukašenkovu snajku da bi dobijali državne poslove!

Autor: Republika

Vesti

27.05.2021

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Karić na čijem je čelu kontroverzni biznismen Bogoljub Karić iskoristila je političke veze sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom kako bi u toj zemlji njihove firme dobijale unosne državne poslove, pišu mediji.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/Aleksandar Stojanović
Lukašenko i Karić

Iako bliskost srpskog tajkuna sa predsednikom Belorusije koga poslednjih dana žestoko napadaju gotovo sve zemlje Evropske unije nije tajna, novinari su došli do konretnijih saznanja o povezanosti Karića i Lukašenka.

Kako se navodi u izveštajima, Karići su u jednoj od svojih kompanija zaposlili suprugu sina beloruskog predsednika, a kao protivuslugu dobili su milionski vredne poslove u toj zemlji.

Primera radi, kompanije koje kontrolišu Karići, prema pisanju medija dobile su državno zemljište vredno 800 miliona evra, ali to nisu sve pogodnosti na koje su Karići mogli da računaju.

Prema raspoloživim informacijama Karići su uživali i poreske olakšice za brojne građevinske projekte, iako nijedan nisu završili onako kako je planirano.

Do trenutka objavljivanja ovog teksta niko iz porodice Karić nije se oglašavao ovih povodom.

Podsetimo, kako je Republika već pisala,  Karić je zbog sumnjivih poslova sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom Bogoljub Karić zaradio je mesto na crnoj listi Evropske unije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Djura Kavaja

27.05.2021 15:08

Karici su jako posteni i oni se ne bave prljavim poslovima. Sem salate u Srbiji su u zavrsnoj fazi 200000 m2 stanova