IZBACITE VULETIĆA SA FAKULTETA: Upućen hitan apel čelnim ljudima Beogradskog univerziteta, sledi odluka

Autor: Republika

Vesti

24.05.2021

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost rektorki i predsedniku Saveta Univerziteta u Beogradu, prof.dr Ivanki Popović i prof.dr Aleksandru Popoviću, kao i dekanu Pravnog fakulteta u Beogradu prof. dr Zoranu Mirkoviću, danas je podneo zahteve za preduzimanje mera iz njihove nadležnosti protiv vanrednog profesora Pravnog fakulteta u Beogradu Vladimira Vuletića, zbog njegove bliskosti sa vođama mafije i javnom konzumiranju ćevapa za koje je tvrdio da su od ljudskog mesa, sa ciljem da profesor Vuletić bude izbačen sa univerziteta i tako bude vraćen i spokoj studenata i opšte javnosti, kao i ugled univerziteta u celini.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Vladimir Vuletić

Saopštenje Saveta koje potpisuje generalni sekretar Mario Spasić prenosimo u celosti.

Kako je objavljeno u medijima, profesor Vuletić je komunicirao, kroz vrlo prisan i detaljno u javnosti opisan razgovor, sa Veljom Belivukom, zvanim: „Velja Nevolja”, za koga tužilački i policijski organi Republike Srbije tvrde da je vođa organizovane kriminalne grupe koja je kidnapovala, zverski mučila, ubijala i u industrijskoj mašini za mlevenje mesa mlela građane Republike Srbije, koji se sumnjiči za moguće ubistvo predsednika Republike, reketiranje, prisvajanje i trgovinu oružjem, narkoticima i sl.

Takođe, profesor Vuletić je u emisiji: „Dobar, loš, zao” emitovane na TV NOVA S, konzumirao ćevape za koje je nedvosmisleno tvrdio da se radi o licu koje je ubijeno i koje je samleveno u napred opisanoj industrijskoj mašini za mlevenje mesa, gde je išao dotle da je jedan ćevap označio čak i kao „ćevap od Gogsijeve nogice”, što predstavlja poseban morbidni nivo šale, a ujedno i opasno uznemirenje javnosti i potpuno nedopustivo ismevanje borbe nadležnih organa protiv mafije, gde ne postoji dokaz da se zaista ne radi o ćevapu napravljenom od ljudskog mesa.

Imajući u vidu napred navedeno, Savet je od rektora, predsednika Saveta Univerziteta u Beogradu i dekana Pravnog fakulteta u Beogradu zatražio da zauzmu stav po ovim i ovakvim javnim istupima profesora Vladimira Vuletića i da pokrenu inicijativu da se o ovom pitanju izjasne nadležni organi zaduženi za profesionalnu etiku, jer je potpuno nedopustivo da jedan univerzitetski profesor najpre bude blizak sa vođom mafije, a najzad i javno da jede ćevape koje lično označava kao meso zverski mučenog, ubijenog i samlevenog građanina Srbije.

Sa potpunim opravdanjanjem smatramo da profesor Vuletić ne sme ostati zaposlen na Pravnom fakultetu u Beogradu, jer ovakvim svojim nedopustivim, samovoljnim i bezobzirnim i kontaktima i javnim istupima bez presedana, zapravo stvara potpuno nepoverenje i studentske i opšte javnosti u visokoobrazovne institucije i ruši njihov ugled, pa Vas s toga molimo da hitno reagujete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Beta

24.05.2021 07:28

A šta su dosad radile kolege sa fakulteta?, pa naravno ćutali kao zaliveni kao i uvek i na drugim fakultetima i školama. Morbidnost i foliranje na svakom koraku i na svakom mestu. Dobrih ljudi ima ali nažalost takve moraš da tražiš sa baterijskom lampom.