NA OPŠTE ZAPREPAŠĆENJE: Sveštenik Živojin iz Njujorka uzurpirao imovinu SPC, bahati se, a sada želi da postane EPISKOP VALJEVSKI

Autor:

Vesti

23.05.2021

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Sveštenik Živojin Jakovljević milioner iz Njujorka, poznat po luksuznom i boemskom životu ne štedi novac na lobiranje, kako bi bio izabran za episkopa valjevskog.

Foto: Printscreen
Živojin Jakovljević

Dobro je poznato da je Valjevsaka eparhija upražnjena, nakon tragične smrti vladike Milutina, koji je preminuo od posledice korone. Već neko vreme se po Valjevu pronosi vest da sveštenik Živojin Jakovljević ne štedi i ne žali svoje milione, kako bi bio izabran za episkopa valjevskog, zapadajući u duhovno pogibeljni greh simonije.

Sveštenik Živojin Jakovljević poznat je bratskim odnosima sa bivšim predsednikom Borisom Tadićem i Vukom Jeremićem, sa kojima i dan danas intezivno sarađuje i koji nastoje da mu pomognu da postane episkop valjevski.

Tadić i Jeremić imaju veliki politički interes da dovedu sveštenika Živojina Jakovljevića za vladiku valjevskog u nastojanju da ostvare određeni uticaj na sveštenstvo i narod u Valjevskoj eparhiji, koja je poznata po najslavnijim Srbima svetiteljima, ustanicima, umetnicima i drugim velikanima, od kneževske i vojvodske kuće Nenadovića i kneza Ilije Birčanina, preko Svetog Nikolaja Žičkog i Ohridskog i Svetog Justina Ćelijskog do Milovana Glišića, Desanke Maksimović, starca Nikanora Hilandarca i dr.

Sveštenik Živojin Jakovljević se obogatio tako što je uzurpirao imovinu SPC u Americi i sada on i njegova ćerka iznajmljuju taj prostor za snimanje nedoličnih i grehom inspirisanih filmova, spotova i reklama u kojima, čak, glumi i njegova ćerka, poznata pod umetničkim imenom Marta Montana. Oni su toliko novca zaradili da ga troše na luksuzne vile sa bazenima, automobile, skupocene časovnike i garderobu.

Njihova bahatost i rasipništvo su toliko uzeli maha da se se više i ne skrivaju, nego se javno prikazuju na opšte zaprepašćenje Srba u Americi, a sada im je na um pala i takva svetogrdna zamisao da se tim protivzakonito prisvojenim novcem može “kupiti“ blagodat Duha Svetoga i hirotonija u episkopsko dotojanstvo.

Komentari (1)

Loading
Ana

24.05.2021 00:06

jeste, culi smo i mi i da se odrekao dece i zene, da se pravi da ih nema da bi mogao da bude episkop! kakav covek nije ni cudo sto ga je vladika smenio kad je patrijarh bio na samrti i sto mesecima prorestuju u americi!