SVE IZDAJE U DS: TUKLI SE I PLJUVALI, SAD BI DA SE UJEDINE

Autor: M. R. ILIĆ, J. JELOVAC

Vesti

26.11.2017

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izdaja kao mantra demokrata!

Foto: print, Republika
Ne zna se ko je napadao koga: U DS uvek sukobi

Od 2003, kada je posle ubistva Zorana Đinđića partijsko kormilo preuzeo Zoran Živković, nije bilo lidera kojem najbliži saradnici nisu zabili nož u leđa i zbacili ga sa trona. Prvi je to osetio upravo Živković, koji je strankom komandovao oko godinu dana. Već 2004. njegovu fotelju preuzeo je Boris Tadić. Iako je Tadićeva liderska era u DS trajala osam godina, što je neuporedivo duže, ni bivši šef države nije izbegao sudbinu svojih prethodnika.

Njemu je nož u leđa zabio Dragan Đilas, koji je zaslužan i što je Vuk Jeremić izbačen iz DS, ali i za čijeg vakta je stranku napustio Aleksandar Šapić. Pale su teške reči, uvrede, optužbe, iznesena je gomila prljavog veša. Sve to, samo četiri godine kasnije, zaboravljeno je, a ljuti neprijatelji Đilas i Jeremić danas kuju novi savez nadajući se da će se u tandemu sa Sašom Jankovićem dokopati vlasti u Beogradu.

Opozicija je neartikulisana i neorganizovana, birač ne može da se snađe u svim tim svađama
Bojan Klačar

Politički analitičar Dragomir Anđelković ima jednostavno objašnjenje.

- Izdaja se bukvalno prenosi sa jednog na drugo koleno u DS, to su ljudi koji su jedni drugima zabadali nož u leđa i međusobno se nazivali izdajnicima, a danas se ujedinjuju. Kako građani da poveruju da mogu da naprave koaliciju koja sutra treba da vodi vlast? To je potpuno nerealno. To su sve frakcije nekadašnjeg DS, lideri koji su bili deo jedne ekipe, pa su se posvađali zbog ličnih antagonizama - kaže Anđelković.

Bojan Klačar iz CESID uveren je da bi ova situacija navela svakog normalnog čoveka da poludi.

- Opozicija je neartikulisana i neorganizovana, pa birač koji je opoziciono opredeljen ne može da se snađe u svim tim svađama koje čita na društvenim mrežama i u medijima. Političari iz opozicije bi morali pod hitno da se presaberu kako bi građani mogli da znaju ko su i šta im nude, ali i da pošalju poruku da se dobro slažu - zaključuje Klačar.

A evo kako su se demokrate međusobno optuživale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (65)

Loading
Una

26.11.2017 18:28

Oni bi se ujedinili i sa đavolom samo da dođu do cilja.Ništa čudno ko je sve čini...

Aneta

26.11.2017 19:11

@Una - Tek im sada priča o ujedinjenju i savršenom funkcionisanju neće piti vodu.

zaja

26.11.2017 20:59

@Una - ma perfidni i alavi tipovi zeljni vlasti i moci,fujjjjjjjjjjj

ZNastasic1

26.11.2017 18:29

U SVIM BIVŠIM I SADAŠNJIM VODEĆIM NJUŠKAMA VLADA VELIKA SUJETA I VEČITA BORBA ZA LIČNI INTERES TAKO DA OD BILO KAKVOG UJEDINJENJA NEMA NIŠTA.