JASTREB VUKA JEREMIĆA BI DA SVALI KRIVICU ZA PROPAST IMT NA SADAŠNJU VLAST! Umesto odgovora Aleksić deklamuje pesmicu

Autor: E. S. T.

Vesti

21.05.2021

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Jeremićeve Narodne stranke Miroslav Aleksić u svom cirkuzantskom stilu dovezao se traktorom do nekadašnjeg giganta IMT, za čiju propast optužuje sadašnju vlast, mada je stečaj samo formalno pgorlašen 2015. godine.

RepublikaFoto: ST/P. DIVAC
Miroslav Aleksić

On je vešto zaobišao da spomene da je propast IMT počela devedesetih godina prošlog veka u vreme Slobodana Miloševića, a dokrajčila ga je žuta vlast njegovog šefa Vuka Jeremića.

 

Sada Aleksić tvrdi da na ovom mestu Milenijum tim želi da napravi stanbeno naselje, iako je pravo na korišćenje imena, brenda i žiga, ali ne i objekata i zemljišta 2018. kupila indijska kompanija Tafe.  

I sad se sigurno pitate odkud Milenijum u proizvodnji traktora, pa ja moram reći da se sada ovde stvara jaka sumnja da verovatno Milenijum ima ambiciju da u budućnosti, pretpostavljam bude jedan od glavnih izvođača na ovom prostoru IMT gde se planira izgradnja naselja - rekao je Aleksić.

Na konkretno pitanje Srpskog telegrafa da li ima bilo kakav validan papir za to što priča i ako ima dokaze zašto ih nije predao tužilaštvu, Aleksić je nastavio u istom stilu.  

- Ako podaci iz APR nisu dovoljni ja ne znam šta je - rekao je Aleksić, koji je čitavo vreme mahao papirima iz APR. 

RepublikaFoto: ST/P. DIVAC
TEATRALNO Aleksić došao traktorom na konferenciju

Na naše pitanje da pojasni kakve veze ima Milenijum tim sa ovim mestom tim više što je brend ali ne i zemljište IMT kupila indijska kompanija Tafe, Aleksić je nastavio da deklemuje svoju priču kao pesmicu naučenu napamet.

- Ti ljudi iz Indije koji su želeli da ovde prave traktore očigledno su naterani od strane države Srbije da moraju da prihvate neke koji koji hoće i da se bave građevinom - rekao je on.

 

 

 

Uprkos našem insistiranju da pojasni svoje tvrdnje Aleksić nije uspeo da objasni na koji način bilo ko može da natera multinacionalnu korporacija Tafe koja je treći proizvođač traktora na svetu sa godišnjim prometom od 2,5 milijardi dolara, radi bilo šta po tuđoj direktivi,  a posebno nešto što ne žele. 

Ovo je istina o IMT  

*1947. osnovan je metalski zavod koji je 1955. je preimenovan u Industriju mašina i traktora  
*  1964. počela je proizvodnja traktora IMT 555 domaće konstrukcije baziran na kupljenoj licenci američkog modela Ferguson
* 1988. proizvedeno je rekordnih 42.500 traktora, a tokom više od 6 decenija proizvedeno je 780.000 traktora
* 90-tih godina prošlog veka počinje propast ovog giganta tokom raspada bivše Jugoslavije
* 2000. IMT doživljava sudbinu drugih državnih preduzeća u tranziciji što dovodi do konačnoig propadanja
* 2015. samo je formalno ugašen IMT nakon deceniju ipo propadanja u vreme vlasti DS

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading