U MARTU STIŽU MIGOVI IZ BELORUSIJE!

Autor: alo.rs

Vesti

26.11.2017

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko u martu će potpisati ugovor o kupovini 4 baterije S-300 i 6 aviona "mig 29".

RepublikaFoto: ST/G. AVALIĆ
Migovi stižu u martu

Stvar o nabavci novog naoružanja za Vojsku Srbije je završena, a potvrda dogovora obaviće se u martu 2018. godine kada će biti i zvanično potpisan ugovor između Srbije i Belorusije,  ekskluzivno saznaje Alo.

- Vojska Srbije definitivno dobija najsavremenije naoružanje, a čitava stvar sa Belorusijom je završena. Ugovorena je nabavka 4 baterije sistema S-300 i 6 borbenih aviona “mig 29” što će srpsku vojsku postaviti na vrh kada je region u pitanju - kaže izvor za Alo.

On dodaje da je reč o nabavci čuvenih sistema S-300 i to verzije S-300 V i S-300 PG kojima Belorusija raspolaže. Dok je situacija sa “migovima” slična kao kada je u pitanju nabavka iz Rusije. Što znači da će Srbija morati još dodatno da ih modernizuje.

Moderne siteme Minsk je spreman da isporuči Srbiji pod uslovima daleko povoljnijim od tržišnih.

Stručnjaci kažu za “Alo!” da bi realizacijom aranžmana sa Belorusijom, uz šest “migova 29” iz Rusije, Srbija postala vojna sila bez premca u čitavom regionu.

Vojini analitičar Miroslav Lazanski kaže za "Alo!" da je nabavka naoružanja iz Belorusije sjajna stvar za Srbiju.

- Ovo je jedna odlična vest! Ta navaka će za nas biti od velikog značaja! Kada je reč o “migovima” ja sam čuo da će to biti četiri jednoseda i dva dvoseda.

Stiže nam modernizovani S300, a modernizaciju će izvršiti jedna ruska firma. “Migovi” će kada stignu iz Belorusije biti modernizovani do ovog nivoa na kojem će biti ovih 10 koje imamo. Tenički će tako svih 16 biti na istom nivou modernizacije.

Sada ćemo imati jednu punu eskadrilu kao što je imala nekada bivša Jugoslavija - kaže Lazanski.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (61)

Loading
mitar

26.11.2017 08:10

Veoma bitno za nasu zemlju,lep poklon RUSIJE.

Dara

26.11.2017 08:37

Jacanje i unapredjenje nase vojske je jako bitno i dobro je intenzivno radi na tome.

seka

26.11.2017 16:59

@Dara - Nasa vojska ce uskoro biti jako bogata. Imace cime da zastiti nasu zelju za nedaj Boze.

Sandra

26.11.2017 08:38

Konacno ce nasa vojska biti na zavidnom nivou!