STUPILE NA SNAGU NOVE MERE ZA FRIZERSKE I KOZMETIČKE SALONE! Obratite pažnju!

Autor: Republika

Vesti

15.05.2021

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Frizeri već od danas imaju nove uslove za obavljanje svoje delatnosti.

RepublikaFoto: pixabay.com

Naime, odluka Kriznog štaba koju je saopštio posle sednice Zoran Gojković, objavljena je i u Službenom glasniku. A, kako se precizira, stupa na snagu dan posle objave, odnosno, danas.

Najveća promena je da su sada četiri metra kvadratna po mušteriji, umesto dosadašnjih devet.

Biće više ljudi u salonima. Oni su do sada imali dosta restriktivan režim rada s obzirom na to da su u direktnom kontaktu sa ljudima kojima pružaju usluge – kazao je Gojković koji je napomenuo da se čeka odluka resornog ministarstva.

U međuvremenu je doneta naredba o dopuni Naredbe o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID-19. I to:
U Naredbi o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID-19 („Službeni glasnik RS”, br. 33/21, 36/21, 38/21 i 45/21) u tački 5. posle stava 1. dodaje se novi stav 2. koji glasi:

Izuzetno od ograničenja iz stava 1. ove tačke, u objektima u kojima se pružaju frizerske i kozmetičke usluge, odnosno druge usluge koje zahtevaju neposredan kontakt između zaposlenog i korisnika usluge, rastojanje između svih prisutnih lica mora biti takvo da na svakih četiri metara kvadratnih može boraviti samo jedno lice i rastojanje između prisutnih lica ne može biti manje od dva metra – precizira se.

Frizeri će biti kontrolisani od strane inspekcije u sproveđenju ove odluke Ministarstva zdravlja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading