POKRET SOCIJALISTA, PRINCIPIJELNO: Osuđujemo napad na prostorije DS

Autor: Tanjug

Vesti

25.11.2017

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret socijalista (PS) danas je osudio napad na prostorije Demokratske stranke (DS) u Kruševcu i zatražio od nadležnih državnih organa da što pre pronađu počinioce, ističući da u Srbiji koju vodi Aleksandar Vučić, nema mesta nasilju.

RepublikaFoto: Tanjug/Milutin Marković
Pokret socijalista

Kako se podseća u saopštenju, i prostorije PS u Beogradu, Lajkovcu, Raškoj i mnogim drugim mestima, više puta su napadane i obijane, "ali, ipak, nikada nismo čuli reči osude, baš kao što nikada nismo čuli ni izvinjenje Demokratske stranke, jer su upravo njihovi članovi u Novom Sadu pisali uvredljive grafite Pajtiću sa namerom da njihova stranka dobije neki politički poen".

Kako se dodaje, "u vreme Srbije Tadića, Šutanovca i Ðilasa, pravljen je paralelni DB, ubijani su novinari, policajci, pripadnici DB-a, a politički protivnici su prebijani i hapšeni".

- PS traži od nadležnih državnih organa da se počinioci obijanja prostorija DS što pre pronađu, jer u Srbiji koju vodi Aleksandar Vučić, nema mesta nasilju. U tome je razlika između nas i bivšeg režima DOS-a - piše u saopštenju.

Ranije danas, Demokratska stranka saopštila je danas da su na prostorijama njenog odbora u Kruševcu, u centru grada, razbijena vrata i brava, kao i da su pocepane i srpska i stranačka zastava.

Slučaj je prijavljen policiji koja je napravila zapisnik, te se trenutno traga za počiniocima.

Predsednik DS Dragan Šutanovac ocenio je da se radi o "politički motivisanom napadu" čiji je cilj "očigledan pokušaj zastrašivanja aktivista i članova DS", navodi se u saopštenju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading