IMPRESIVNI REZULTATI SRPSKOG GRAĐEVINARSTVA! Momirović očekuje istorijski rezultat do kraja godine

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.05.2021

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarsta, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas u Novom Sadu da je rast u oblasti građevinarstva već na početku godine 20 odsto.

Foto: Tanjug/J. PAP
Tomislav Momirović u Novom Sadu

"Rast građevine samo u prvom kvartalu veći je za 20 odsto, te praktično građevina u rastu BDP-a od 1,2 odsto učestvuje sa dve trećine. To su impresivni rezultati, ali ono što mi zaista želimo jeste da u drugom kvartalu imamo rast od 40 odsto.

To bi bio istorijski rezultat koji možemo da ispunimo zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji i svim projektima na kojima radimo na teritoriji cele Srbije", rekao je Momirović.


On je ocenio da je posle fiskalne konsolidacije usledio neverovatan investicioni talas koji će, kako je rekao, biti krunisan krajem godine kada bude završena brza pruga Beograd-Novi Sad i kada Novosađani budu mogli da za tridesetak minuta dođu u Beograd.

"Uveren sam da će to biti već u februaru i to najmodernijim vozovima u Evropi", rekao je Momirović.

Momirović je danas pisustvovao u Novom Sadu sastanku sa kineskim partnerima koji su izneli idejna rešenja za izgradnju četvrtog mosta u Novom Sadu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading