SELAKOVIĆ ODBRUSIO AMBASADORU IZRAELA: Njegova izjava je čist bezobrazluk!

Autor:

Vesti

12.05.2021

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković odgovorio je ambasadoru Izraela Jahelu Vilanu, rekavši da je njegova izjava da je Srbija u Vašingtonu potpisala sporazum sa Kosovom čist bezobrazluk.

RepublikaFoto: Tanjug/Rade Prelić, Tara Radovanović

Selaković je istakao da su takozvano Kosovo i SAD potpisali jedan sporazum, a Srbija i SAD drugi, a da Srbija i Kosovo nisu, niti će potpisati bilo kakav sporazum.

- Ono što je ambasador države Izrael u Beogradu izjavio nije tačno i reč je o svojevrsnom bezobrazluku. Beograd i Priština su potpisali dva različita dokumenta. Ambasador Izraela je rekao da su oni to uradili pod pritiskom SAD, odmah da kažem to znači da je naš predsednik što je istina, izdržao taj jezivi pritisak, i Srbija treba da se ponosi svojim predsednikom koji je bio u stanju da taj jezivi pritisak izdrži - rekao je Selaković.

Selaković je zatim pokazao dokumente koji su potpisani u Vašingtonu.

- Ja u rukama držim oba papira koja svedoče da su Avdulah Hoti i predsednik Vučić potpisali dva potpuno različita dokumenta. U ovome koji je potpisao Hoti stoji da su Kosovo, odnosno Priština i Izarel međusobno saglasni da se priznaju. U dokumentu koji je potpsiao predsednik Vučić, piše da je Srbija saglasan da otvori privredno državno predstavništvo u Jerusalim do 20. septembra 2020, kao i da izemsti ambasadu do 1. jula 2021.

RepublikaFoto: printscreen/TV Prva

Ministar spoljnih poslova je na kraju još jednom istakao da predsednik Vučić nije podlegao pritiscima SAD.

- Predsednik Vučić je jasno potpisao papir u kom nema Kosova, gde se ne pominju ni Kosovo ni Priština, a sa druge strane Izrael je taj koji je podlegao pritsicima kojima još jednom kažem, nije podlegao naš predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nemanja

12.05.2021 15:55

U diplomatiji se koristi diplomatski učtiv i kulturan način razgovora