SEDNICA PSG: Saša Janković ponudio ostavku - JEDNOGLASNO JE ODBILI

Autor: blic.rs

Vesti

25.11.2017

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana, danas je ponudio ostavku na mesto predsednika stranke, koju je Skupština PSG jednoglasno odbila, saznaje "Blic".

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Saša Janković

Na vanrednoj skupštini Pokreta slobodnih građana od pet članova Predsedništva, dvoje se povuklo iz ličnih i zdravstvenih razloga - Goran Marković i Aida Ćorović, a troje - Nikola Đuričko, Jene Magle i Janko Baljak ostaju članovi.

U toku je sednica Predsedništva i glasanje o novim članovima. Predsedništvo se proširuje na 15 članova.

Kako su novinarima rekli u PSG, pitanje poverenja postavio je sam Janković, ali će skupština izabrati novo predsedništvo.

Novinarima je rečeno da će se svi članovi predsedništva povući i ponovo će se birati novo predsedništvo, sa tim što se očekuje, kažu, da većina njih bude reizabrana.

U predsedništvu PSG su Goran Marković, Aida Ćorović, Janko Baljak, Nikola Đuričko i Srđan Škoro, koji je nedavno podneo ostavku nezadovljan rukovođenjem pokretom.

Skupštini prisustvuju Marković i Ćorović, a u PSG navode da su Baljak I Đuričko odsutni, jer nisu u Beogradu.

Vanredna skupština PSG održava se u trenutku nakon odlaska velikog broja osnivača i članova rukovodstva, kao i zaoštrenih odnosa lidera Pokreta sa drugim opozicionim strankama.

Pokret je protekle nedelje napustio član Predsedništa Srđan Škoro, uz optužbu da je PSG postao privatno preduzeće Slavice i Saše Jankovića u kojem se favorizuju poltroni, a o nezadovoljstvu stanjem u Pokretu posvedočio je javno i akademik Dušan Teodorović.

Janković je nekoliko dana ćutao, a zatim je optužio vladajuću stranku za ono što njemu prebacuju njegovi doskorašnji partijski drugovi.

Proteklih meseci zaoštrio je sukob sa liderima bliske mu opozicije, što je relativizovalo njegova nastojanja da on i Pokret budu opozicioni stožer.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (58)

Loading
Branko

25.11.2017 16:28

Jednoglasno? A sto onda ovi dadose ostavke danas?

kosta

25.11.2017 16:36

@Branko - Tu se ne zna ni ko poje ni ko placa

Uroš

25.11.2017 16:34

Saša Janković ponudip skupštini da glasa o njegovom poverenju i jednoglasno je odbio da glasa o poverenju.

Vana

25.11.2017 16:39

Misevi beze sa broda koji tone...Cini mi se da ce u ovom pokretu ostati samo Jankovic,njegova supruga i ker.