UDRUŽENJE SA SRBIJOM JEDINO REŠENJE ZA RS! Dodik: Srbi se moraju okrenuti sebi i svojim interesima!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.05.2021

11:47

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas se Srbi moraju okrenuti sebi i svojim interesima, usmeriti energiju na jačanje Republike Srpske, uz poruku da je jedina realnost da Srpska odvoji i udruži u nekom obliku sa Srbijom.

youtube.com/printscreen
Milorad Dodik

- Samo tu energiju kod Srba osloboditi je svakako velika pobeda svih nas, a ta energija mora da bude usmerena ka jačanju Republike Srpske i bez obzira što priča Incko ili bilo ko drugi. Jedina realnost je da se Republika Srpska odvoji i da živi sama i da se udruži u nekom obliku, federalnom, konfederalnom sa Srbijom - kazao je Dodik odgovarajući na pitanje novinara koji je njemu od non pejpera koji su se pojavili u prethodnom periodu najrealniji.

Dodik je, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i nacelnicima opština Kozarska Dubica, Kostajnica, Nevesinje i Drvar, rekao da je jačanje Republike Srpske i udruživanje sa Srbijom protivno zapadnim interesima.

- Ali, ovde nije pitanje zašto smo mi protiv njih, već zašto su oni protiv nas, ovde se radi o nasoj zemlji a ne njihovoj - rekao je Dodik.

On je istakao da se Srbi moraju okrenuti sebi i svojim interesima i biti jasni u tome, ali da moraju "korespondirati" i sa svetom, jer ne može drugačije.

- Mislim da nikada nije bilo veće uverenje kod Srba, kod rukovodstva u Republici Srpskoj i u Srbji da treba da kažu - ovo je naš interes - poručio je Dodik i dodao da to podrazumeva i svest o tome da ono što se Srbima nudi ne mora da znači da je to najbolje i dobro".

Komentari (0)

Loading