AMERIKU NE ZANIMA RAZMENA TERITORIJA! Kosnet: Ne znam ko je pisao non-pejper, ali sigurno je zadovoljan PREKOMERNOM reakcijom!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

07.05.2021

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Filip Kosnet izjavio je da ni SAD ni njihovim evropskim partnerima nije u interesu da promovišu bilo kakvu razmenu teritorija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Kosnet

- Ne znam ko piše ove nezvanične dokumente, ali ko ih piše sigurno je zadovoljan prekomernom reakcijom - rekao je Kosnet za RTK2, komentarišući objavljivanje non-pejpera o promenama na Zapadnom Balkanu.

Naveo je da je Vašington posvećen pružanju podrške procesu dijaloga Beograda i Prištine koji vodi EU.

Kosnet je rekao da je administracija američkog predsednika Džoa Bajdena pažljivo pregledala rad prethodne američke administracije i zaključila da "postoji mnogo dragocenih delova".

Upitan da li je Vašingtonski sporazum osnova za nastavak pregovora između Beograda i Prištine, naglasio je da je Bajdenova administracija prihvatila sporazum, ali da to ne znači da je taj dokument jedina skica za razgovor.

Precizirao je da postoje "politički elementi o kojima nije bilo reči u Vašingtonskom sporazumu“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading