Povodom poziva na ubistvo Srba oglasile se srpske institucije: NEMA MIRA NI NA VASKRS!

Autor: Republika

Vesti

02.05.2021

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom današnjih događaja u opštini Borovo gde je grupa ljudi u pratnji policije uzvikivala parole: Ubij, ubij, Srbina oglasile su sledeće institucije: SDSS, ZVO, VSNM VSŽ.

RepublikaFoto: printskrin/facebook

Saopštenje za javnost srpskih institucija sa istoka Hrvatske:

Osuđujemo skandalozno i sramno ponašanje pojedinaca i organizatora koji su svojim uzvicima pozivali na ubistva i širenje mržnje prema srpskoj zajednici. Još sramnije i skandaloznije je što se taj gnusni čin događa u pratnji policije.

Širenje poruka mržnje i poticanje na nasilje spada u kategoriju krivičnog  dela. Na ovom primeru se vidi da zakoni postoje samo na papiru i da se primenjuju selektivno. Organi reda i mira treba da štite građane i zakon, a njihovo nečinjenje i ćutanje znači odobravanje ovakvih postupaka. 

Mi u SDSS, ZVO i VSNM VSŽ   zalažemo se  za normalizaciju odnosa većinskog naroda i srpske zajednice u RH  vec vise od 20 god . Od mirne reintegracije  do danas .Trudimo se da ne činimo ništa sto ce uticati na pogoršanje odnosa i sto ce nas vratiti korak unazad. Isto očekujemo ne samo od političkih aktera nego i od svih relevantnih faktora u društvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading