VUČIĆ BRANI PORODIČNE VREDNOSTI! Srpska liga o stavu predsednika Srbije o istopolnim zajednicama

Autor:

Vesti

01.05.2021

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska liga podržava ispravan stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da je kao predsednik dužan da štiti Ustav i da zato ne može da potpiše zakon o istopolnim zajednicama.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

Aleksandar Đurđev predsednik Srpske lige naglašava da je devedeset odsto građana protiv takve zakonske inicjative, dodajući da o tom pitanju treba još javno raspravljati.

- Veoma je inidikativo što u u proces nije uključeno Ministarstvo za porodicu i Srpska pravoslavna crkava kao i ostale verske i nacionalne zajenice u Srbiji. Ne može manjina da nalaže ogromnoj većini kako će da se postavi po tom pitanju. Odnos u istopolnoj zajednici može regulisati postojećim zakonima o nasleđivanju i poklanjanju. Ovo je protiv tradicije, vere i interesa naroda, kaže Đurđev, dodajući da ogromna većina građana ne poznaje odredbe predloga zakona.

U skladu sa pravnm poretkom naše zemlje kao i članom 62 Ustava Republike Srbije, gde se kaže da u bračne odnose slobodnom voljom pred državnim organima stupaju muškarac i žena, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je svojom izjavom stao na stranu naroda, Ustava i crkve.

RepublikaFoto: Srpska liga
Aleksandar Đurđev

- Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev naglašava da je predlog zakona za SPC i srpski narod neprihvatljiv, jer je ogromna većina predloženih odredbi u suprotnosti sa Jevanđeljem Hristovim i sveukupnim iskustvom i praksom Crkve na kojima je duhovno, moralno i nacionalno  utemeljen srpski narod, kao i celokupna evropska civilizacija. Za raspravu o tom pitanju potrebno je dodatno vreme i neophodno da se o pitanju istopolnih zajednica raspiše referendum kao u Irskoj i Sloveniji - naglasio je Đurđev i dodao: 

- Verujem da postoji potreba za ostvarenjem određenih ličnih, imovinskih i drugih prava onih koje tretira navedeni nacrt zakona, ali ona se u pravnom poretku Republike Srbije ostvaruju u potpunosti administrativnim putem, bez zadiranja u bračno i porodično zakonodavstvo.

Srpska liga smatra porodicu osnovom srpskog društva i zato je među prvima rekla da je nedopustivo istopolne zajednice zakonski izjednačavati sa brakom i porodicom, kako je navedeno u tekstu Nacrta zakona, jer se na taj način diskriminiše bračna zajednica kao hrišćanska i Ustavom zaštićena srpska vrednost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading