ODBIJENE ŽALBE: Hašim Tači i ostali pripadnici OVK OSTAJU U PRITVORU

Autor:

Vesti

30.04.2021

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veće Apelacionog suda odbacilo je žalbe u slučaju bivših pripadnika tzv. OVK Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija povodom odbijanja njihovih početnih zahteva za privremeno puštanje na slobodu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

- U petak, 30. aprila ove godine veće Apelacionog suda donelo je četiri odluke kojima je odbacilo žalbe koje su podneli Hašim Tači, Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići protiv četiri relevantne odluke pretpretresnog sudije kojima je odbio njihove početne zahteve za privremeno puštanje - navodi se na sajtu Specijalizovanog veća u Hagu.

Oni se od novembra 2020. godine nalaze u pritvoru u Hagu.

Sva četvorica nekadašnjih šefova OVK su optuženi za niz ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti i terete se za zločine širom 40 mesta za u kojima su ljudi neosnovano lišavani slobode, mučeni i ubijani, za koje im preti kazna doživotnog zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading